Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: gniazdo diagnostyczne

  1. #1
    Awatar raflik82
    Dołączył
    Aug 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    mysłowice
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie gniazdo diagnostyczne

    witam prosze nie bić za głupie pytanie gdzie znajde gniazdo diag...
    a3 '99 tdi nie ma go pod popielniczką zdiołem tą zaślepke a tam pusto
    nie ma go koło dźwigni otwierania klapy przedniej
    prosze o podpowiedź
    i jeszcze jedno pytanko autko pali bez problemu a wczoraj odpaliłem i na biegu jałowym po około minucie nagle auto drżało i dziwnie zaczło pracować jest to możliwe że paliwo jakieś syfiate
    Ostatnio edytowane przez raflik82 ; 05-11-09 o 09:47

  2. #2
    Awatar Miro
    Dołączył
    Nov 2005
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Pomógł
    498 razy
    Podziękował
    63 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez raflik82 Zobacz posta
    a3 '99 tdi nie ma go pod popielniczką zdiołem tą zaślepke a tam pusto nie ma go koło dźwigni otwierania klapy przedniej
    jak go nie ma w tych "fabrycznych" dwoch miejscach, to znaczy ze ktos przeniosl gdzies, albo bylo kombinowane cos i wpadlo do sodka
    masz miec za popielniczka.

  3. #3
    Awatar raflik82
    Dołączył
    Aug 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    mysłowice
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    kurna nawet popielniczke wywaliłem po pomyślałem że bedzie za nią ide powalczyć jak nie bedzie tam luzem wpadnięte to chyba czeka mnie rozbieranie kokpitu
    thx na info a koło dźwigni powinna być w zaślepce

  4. #4
    Awatar sławko
    Dołączył
    Sep 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Wesoło Wieś :D
    Auto
    była ->Milka<-, bydzie ->Marti<- :D
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    16 razy
    Podziękował
    8 razy

    Domyślnie

    a kolo dzwigni otwierania maski masz dziure? jak tak to pewnie wpadlo do srodka. jak tak to wystarczy odkrecic puszke z bezpiecznikami (2 srubki)
    ...smutne czasy nastały...

  5. #5
    Awatar raflik82
    Dołączył
    Aug 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    mysłowice
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    sławko masz racje było wpadnięte tam gdzie wskazałeś wielki dzięki poszło PW

  6. #6
    Awatar kszychv
    Dołączył
    Nov 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    WARSZAWA
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    3 razy

    Domyślnie

    pewnie gdzieś było wałkowane ale naprawdę ni mogę znaleźć. czy w modelu 8l po lifcie gniazdo diagnostyczne znajduje się pod popielniczką z przodu? czy trudno się do niego dostać, doopiero kupiłem auto i nie chcę nic pourywać.

  7. #7
    Zachodniopomorskie Awatar neoeinz
    Dołączył
    Nov 2005
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Szczecin
    Auto
    Passat B5fl
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    46 razy
    Podziękował
    3 razy

    Domyślnie

    gniazdo masz pod kierownica ! blizej drzwi
    .......

  8. Podziękowania dla neoeinz za pomoc w problemie

    kszychv (17-11-09)

  9. #8
    Awatar Michał21
    Dołączył
    Mar 2011
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Oborniki Wlkp/ Poznań
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Pomógł
    7 razy
    Podziękował
    28 razy

    Domyślnie

    Nie wiedziałem gdzie napisać, a nie chciałem zakładać nowego tematu i znalazłem ten temat. Teraz do rzeczy. Oto mam taki problem, miałem mieć podłączony samochód pod złącze diagnostyczne lecz mechanik powiedział mi że złącze nie działa. Wyczytałem na forum że można łatwo się dostać do niego poprzez odkręcenie klapki z bezpiecznikami, zrobiłem tak i okazało się że złącze nie miało prawa działać ponieważ jakiś %$^#%$^ odciął kable. Pytanie jest takie co mam zrobić teraz? Czy pójdzie to w ogóle naprawić? Dzięki za sensowne odpowiedzi.

  10. #9
    Awatar Stacho
    Dołączył
    Oct 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Radzionków
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Pomógł
    20 razy
    Podziękował
    7 razy

    Domyślnie

    Raczej nie pozostaje Ci nic innego jak polutować obcięte przewody. Jeśli zaś masz je uwalone czy samej wtyczce to wbijaj na priv bo mam całą instalacje elektryczną to mogę odciąć złącze z przewodem tak długim jak potrzebujesz.

  11. Podziękowania dla Stacho za pomoc w problemie

    Michał21 (17-12-11)

  12. #10
    Awatar etanol
    Dołączył
    Nov 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Pomógł
    81 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    sprawdź najpierw czy gdzieś nie masz luźnego drugiego złącza podpietego do instalacji pod kierownicą i pod tą osłoną.
    Sprzedam:
    1. Zestaw sprzęgła / Sprzęgło Fiat / Lancia (335 087)
    2. Rozrusznik do 1.9 TDI ASV
    3. Letnie koła Seicento 2szt. Letnie opony Seicento 2szt.

    Informację w Dziale "Sprzedam"

  13. Podziękowania dla etanol za pomoc w problemie

    Michał21 (17-12-11)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •