Strona 60 z 131 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1307

Wątek: Zegary bez FIS na FIS

  1. #591
    Awatar marcelm
    Dołączył
    Apr 2013
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Kuj-pom
    Auto
    było A3 1.8T, jest E90 325i
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    29 razy
    Podziękował
    92 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez gregor10 Zobacz posta
    plug and play nie podejdą , trzeba przerobic kilka kabli w wiązce.

    A i widzę że masz ARZ-ta więc już na bank nie zamontujesz innego licznika niż oryginal ten co masz z tymi numerami. Inny się nie zaadaptuje z immo.Chyba ze wylaczysz immo to wtedy mozesz zmieniac licznik na jaki chcesz.
    Dzięki za info. Czemu akurat ARZ jest taki "wyjątkowy"?

    Mówiąc o "oryginale z tymi numerami" Masz na myśli identyczny licznik ale z pełnym fisem? Czy jestem skazany na połfisa do końca mych dni?

    Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
    Filozofia turbo: Im szybciej jedziesz, tym szybciej jedziesz
    === Back in Black 8L 1.8T -> click ===

  2. #592

    Dołączył
    Nov 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    gregor10.pl
    Auto
    dope
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX
    Pomógł
    150 razy
    Podziękował
    2 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez marcelm Zobacz posta
    Dzięki za info. Czemu akurat ARZ jest taki "wyjątkowy"?

    Mówiąc o "oryginale z tymi numerami" Masz na myśli identyczny licznik ale z pełnym fisem? Czy jestem skazany na połfisa do końca mych dni?
    Bo ARZ AJQ AQA i (ARY z poczatku produkcji 2000/2001r) są modelami przejsciowymi i mają nietypowy soft immobilizera który działa tylko z jednymi numerami sterownika silnika + licznika.
    We wszystkich przypadkach z którymi miałem do czynienia wymiana na inny licznik w ARZ AJQ AQA i ARY konczyla sie niepowodzeniem, jest na to sposób - 'przeprogramowanie immo' w ostry sposób, wtedy można załozyć zegary z duzym fisem i obojetnie jakim numerem.

    Jesli jestes zainteresowany taka przerobka to pisz na pw.

  3. #593

    Dołączył
    Feb 2013
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Rzeszów
    Auto
    AUDI A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 APF
    Podziękował
    2 razy

    Domyślnie

    witam serdecznie. chciałbm się dowiedzieć czy ktoś by mi pomógł wykonać taką operację zamiany liczników. Bo samemu trochę się boję. jestem z pod rzeszowa możecie mi kogoś polecić???

  4. #594
    Awatar misiekuk
    Dołączył
    Sep 2012
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Cardiff-Gdańsk
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Pomógł
    9 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    Pisz do danio

    Wysłane z Mojego LT26i za pomocą Taptalk 4 - community reader

    Audi 100 C3 - Zawał 87 rok i prawie 800tys
    Audi 80 Quattro Sport Edition - Przełożony w PL klik
    Audi 90 Quattro Camei Edition - for sale klik
    Audi A3 - Się okaże co z tego będzie KLIK

  5. Podziękowania dla misiekuk za pomoc w problemie

    bartek_jamrozik (03-07-13)

  6. #595
    Awatar strikerbest
    Dołączył
    Jan 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Pomógł
    18 razy
    Podziękował
    16 razy

    Domyślnie

    Ja bym Ci pomógł jak byc był z Łodzi lub okolic.

  7. #596
    Awatar renegat207
    Dołączył
    Mar 2012
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Lipiny/ Witkowo/ Dęblin
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Pomógł
    31 razy
    Podziękował
    6 razy

    Domyślnie

    Ja właśnie nie dawno zmieniałem pół FIS na pełen FIS, zamówiłem wiązkę u Mieto 3 do tego zegary i manetkę do komputera też u niego kupiłem. Zegary miałem od S-line i było trochę zabawy z przekodowaniem bo trzeba było zmienić transponder w kluczyku ale po tym zabiegu powiem szczerze, że się opłacało do tego zmieniłem radio na concert II . Sama zmiana licznika jest prosta gorzej z demontażem kierownicy ale to też nie jest trudne. Jak by co pisz na priv to Ci pomogę

  8. Podziękowania dla renegat207 za pomoc w problemie

    bartek_jamrozik (03-07-13)

  9. #597
    Awatar lumberjack
    Dołączył
    Jan 2012
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Pomógł
    25 razy
    Podziękował
    66 razy

    Domyślnie

    przepraszam, jeśli już było, ale przejrzałem już bardzo dużo stron i nie mogę znaleźć, czy żeby dodać sobie do FISu czujnik płynu do spryskiwaczy to wystarczy, że zamontuję w zbiorniczku taki czujnik - http://allegro.pl/czujnik-plynu-spry...334353225.html i podłącze go do licznika? będę wdzięczny za info

  10. #598
    WIELKA BRYTANIA Awatar DanioUk
    Dołączył
    Nov 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S3 A8 i A6
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Pomógł
    259 razy
    Podziękował
    16 razy

    Domyślnie

    Tak masa i do pinu licznika i smiga
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

  11. Podziękowania dla DanioUk za pomoc w problemie

    lumberjack (12-07-13)

  12. #599
    Awatar Siks
    Dołączył
    Mar 2013
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AVU
    Pomógł
    10 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    To i ja zadam pytanie na swoich licznikach mam 1/2 FISa. Dziś za pomocą VAGa przeczytałem numer licznika mianowicie 8l0 920 900f. i tak nie do końca zrozumiałem przesłanie z działu warsztat. Muszę szukać 8l0 920 XXXx gdzie ostatnie trzy cyfry wraz z literką nie grają różnicy? Chodzi o to by był do CANa (920) i do benzyny? A to, że będą się różniły 4 ostatnie znaki nie grają roli?

  13. #600

    Dołączył
    Mar 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    WLKP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez orlandoo Zobacz posta
    gagi3 jak masz troszkę umiejętności i chęci to sam sobie wyświetlacz fis wymienisz. Mnie licznik z uszkodzonym wyświetlaczem kosztował 90zł, wyświetlacz 150 i mam teraz nówka sztuka Lutowałem sam - stary wyciąłem nożykiem do tapet powyżej miejsca lutowania do płytki licznika, posmarowałem pastą lutowniczą lekko to łączenie co zostało stare i odlutowałem pojedynczo każdą nóżkę. Najwięcej wprawy wymaga idealne ustawienie taśmy nowego wyświetlacza, później na to trochę pasty lutowniczej i po kolei ścieżkę po ścieżce lutownicą z wąziutkim grotem.

    Nie potrzeba mieć wcale żadnej stacji lutowniczej hot air, mnie wkurzyło że nikt mi tego nie chciał zrobić, ani w elektronicznych, ani w gsm serwisach bo jest niby ciężko, a mieli sprzęt. Wnerwiłem się i sam sobie to zrobiłem jeszcze w dodatku za pomocą lutownicy gazowej! Polecam bo można zaoszczędzić kupę kasy za usługę itd.
    Kolego , a gdzie można kupić taki wyświetlacz ,który użyłes do swojego licznika ??
    POTRZEBUJĘ SCHEMAT LICZNIKA (pinout) BEZ CAN , do rocznika 97 , najbardziej zalezy mi na czerwonym wtyku .

Strona 60 z 131 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •