Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Immobiliser - czy to dobry pomysł zeby go odłaczyc zanim sie jeszcze zepsuje ?

  1. #1
    Awatar gawrone
    Dołączył
    Feb 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Cze100chowa
    Auto
    BMW e46 323i M52 2xVANOS & Yamaha R6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    5 razy
    Podziękował
    2 razy

    Thumbs down Immobiliser - czy to dobry pomysł zeby go odłaczyc zanim sie jeszcze zepsuje ?

    Witam.Mam takie pytanie...mianowicie od wielu ludzi słysze ze w autach grupy VW są czeste problemy z Immobiliserami...mianowicie w jednej chwili potrafi wysiaść i nie da się odpalić auta i wtedy zostaje tylko pomoc fachowca ktory przyjedzie ze swoim sprzetem zakoduje go od nowa,skasuje nas majatek za dojazd no ale pojedziemy sobie dalej autem... pewien gość powiedził mi zebym wywalil ten immo z kompa bo moge nie znac dnia ani godziny kiedy mi wysiadzie i jak bede autem daleko od domu to wtedy bede mial problem.czy jest to dobry pomysl na wywalenie Immobilisera ?? za wywalenie immo koles powiedził mi 150zł...czy nie jest to ryzykowne i ułatwienie dla "potencjalnego" zlodzieja auta ? prosze o jakies komentarze na ten temat.moze ktos juz wywalil imo ze swojego auta...

  2. #2

    Dołączył
    Nov 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Los Angeles
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Pomógł
    3 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    gawrone, zapraszam do przywitania się w odpowiednim wątku dostępnym na głównej stronie forum

    póki co temat zamykam ale zaraz po twoim przywitaniu otworzę

    pzdr

    edit: otwarty
    Ostatnio edytowane przez czapu ; 03-02-08 o 11:29

  3. #3
    Awatar Coolfon
    Dołączył
    Oct 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Wolbrom/Kraków/Katowice
    Auto
    Audi A3 ABT
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Pomógł
    12 razy
    Podziękował
    8 razy

    Domyślnie

    To nie jest jakaś częsta usterka w A3. Były jakieś sporadyczne przypadki na forum że ktoś miał problemy ale nie tak drastyczne. Może się zaciąć czasem ale żeby całkiem auto zablokowało to się nie spotkałem. A sprawę na pewno ułatwisz złodziejowi. Odradzam takie zabiegi i mechanika który ma takie pomysły.
    Srebrny pocisk ...



  4. #4
    Awatar Glac
    Dołączył
    Mar 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Kielce/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    20 razy
    Podziękował
    7 razy

    Domyślnie

    gawrone, było kilka przypadków, ale bez przesady, żeby to zaliczyć w A3 do częstej usterki.. prędzej złapiesz kapcia i kolejnego w zapasie niż immo Ci nawali
    Poza tym na pewno ułatwi sprawę złodziejom amatoraom.
    Ogólnie odradzam. Bierz udział w życiu forum - zostań klubowiczem i będziesz miał pomoc assistance w całej Polsce od kumpli w razie czego.

  5. #5

    Dołączył
    May 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Częstochowa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    5 razy

    Domyślnie

    Ja na przykład miałem taki problem jak tem. na zewnątrz spadła nisko to mi nie chciał
    odpalić świecił się immo. Musiałem podgrzewać taki procek na płytce z tyłu licznika .Wymiana tego procka to 600zeta i było ok. Fachman powiedział mi że były takie montowane procki z Taiwanu czy coś.Były w Renówkach i Fiatach. Wszyscy mają z nimi problemy.Teraz mam Texas
    czy coś takiego i jest ok.

  6. #6

    Dołączył
    Nov 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Los Angeles
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Pomógł
    3 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    seryjny immo dla złodzieja który wiec co robi to 3 sekundy...niestety. Trzeba sie zabezpieczac inaczej

    pzdr

  7. #7
    Awatar Glac
    Dołączył
    Mar 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Kielce/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    20 razy
    Podziękował
    7 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez czapu Zobacz posta
    seryjny immo dla złodzieja który wiec co robi to 3 sekundy...niestety. Trzeba sie zabezpieczac inaczej

    pzdr
    dokładnie - dlatego napisałem, że utrudni to sprawę jedynie złodziejom amatorom, a to już coś i na pewno warto go mieć

  8. #8
    Awatar gawrone
    Dołączył
    Feb 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Cze100chowa
    Auto
    BMW e46 323i M52 2xVANOS & Yamaha R6
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Pomógł
    5 razy
    Podziękował
    2 razy

    Domyślnie

    dzieki za komentarze...musze sie nad tym dokladnie zastanowic...jestem wtrakcie zakladania alarmu ktory ma piloty tzw "scyzoryki" i jak załoze ten alarm to bede musial jechac do magika zeby mi wsadzil do nich transpondery i zakodowal.pierwszy kluczyk mi koles wycenil na 200zl bo nie mam PIN'u od imoo kolejne po 80zł bo juz bede znał PIN : wiec jak dorobie trnaspondery to powiedzmy wyjdzie mnie to 2x drozej niz wywalenie immo a z tego co wiem to "zlodzieje" podlanczaja swoje kompy pod auto ktore chca sobie przywłaszczyc w ktorym nie ma funkcji immo...tak czy inaczej imo to podobno zadne zabezpieczenie...a tylko moze sie zepsuc daleko od domu...

  9. #9
    Awatar Piotrek.1781
    Dołączył
    Dec 2006
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    :)
    Auto
    :)
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6 AEH
    Pomógł
    3 razy
    Podziękował
    6 razy

    Domyślnie

    Po co drapać jak nie swędzi?
    Zostaw immo w spokoju i nie wydawaj pieniędzy jeżeli nic złego się z nim nie dzieje.
    Mam najlepsze Audi na forum !

  10. #10

    Dołączył
    Mar 2007
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Okolice Krakowa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

    Domyślnie

    Witam ja mam inny problem z Immobiliserem raz za czas miga mi sie immo i nie chce odpalic . Mozna cos z tym zrobic ?? pozdrawiam

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •