Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 80

Wątek: Rozrzad 2.0 TDI

  1. #51
    Awatar tomolowski
    Dołączył
    Nov 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Pomógł
    2 razy
    Podziękował
    2 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez nofear87 Zobacz posta
    W silniku który posiadam 2.0 TDI BKD 16v wtryski są napędzane wałkiem wydechowym.
    To jest ten bliżej kabiny. Widziałem na własne oczy bo wymieniałem świece żarowe które to pod nim się znajdują.

    Na moje rozumowanie to ustawienie na kołki jest tylko dla nowego paska.
    Z upływem kilometrów pasek się wyciąga i gdzieś znalazłem informacje że serwis co 30 000 km koryguje fazy rozrządu.
    Mam pytanko jak odnaleźć to wskazanie kąta bo wchodzę w silnik> grupa 4 >pozycja 4 i nic takiego tam nie ma. Używam kompa autoboss. Może ktoś się orientuje gdzie to odnaleźć.
    Masz racje kolego moj blad,musisz ustawic walkiem z ktorego komp bierze sygnal czyli ssacy.(Kurde pol roku temu rozrzad zmienialem i ustawialem.Zapomnialem)

  2. #52

    Dołączył
    Dec 2010
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Włocławek
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Pomógł
    1 raz

    Domyślnie

    tomolowski dzięki za potwierdzenie.
    Ogólnie to są z tym jajca trochę po wystarczy ruszyć wałkiem o milimetr i już czuć różnice. Parę razy trzeba skorygować. Nie wiem jak to za pomocą kompa idzie bo nie wiem gdzie to znaleźć.
    Było już dobrze ale martwiło mnie te późne wstawanie turbo. Trochę pokręciłem i czuje że pogorszyłem bo idzie na full dopiero od 3000 obrotów ;p Na jakieś wyścigi to może i dobrze ale jazda codzienna to udręka.

  3. #53
    Awatar tomolowski
    Dołączył
    Nov 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Pomógł
    2 razy
    Podziękował
    2 razy

    Domyślnie

    W VCDSie w grupie 004 pozycja 4

  4. #54
    Awatar yogii0
    Dołączył
    Apr 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    małopolska
    Auto
    Audi A3 s-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Pomógł
    6 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    wymienialem w zeszlym roku rorzad (BMM) na blokady staralem sie precyzyjnie to zrobic, jednak teraz po podpieciu kabla grupa 004 okno 4 pokazuje mi synchronizacje 5,9* doradzcie mi czy to ruszac czy nie skoro nie ma problemu z odpalaniem spalanie bez zmian przyspieszenie tez ok,

  5. #55
    Awatar prze-tec
    Dołączył
    Nov 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Płock/Słupno/Wawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Pomógł
    5 razy
    Podziękował
    1 raz

    Domyślnie

    a nie pomyliłeś okienka synchronizacji z dawką ? kąty są podawane co 0,5 stopnia
    "Ludzie ludzi robią, to my samochodu nie naprawimy ?!"
    171@380 by R-PERFORMANCE

  6. #56
    Awatar yogii0
    Dołączył
    Apr 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    małopolska
    Auto
    Audi A3 s-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Pomógł
    6 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    przed momentem jeszcze patrzylem i mialem -5,9 w czwartym oknie grupa 004, przestawilem o niecaly milimetr walek i mam teraz 0.00, i tak zostawielm narazie. paliwo pokazuje mi 0,2-0,4 l/h

  7. #57
    Awatar nickT
    Dołączył
    Jul 2011
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Warszawa
    Auto
    Audi Quattro
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Pomógł
    38 razy
    Podziękował
    6 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez yogii0 Zobacz posta
    przed momentem jeszcze patrzylem i mialem -5,9 w czwartym oknie grupa 004, przestawilem o niecaly milimetr walek i mam teraz 0.00, i tak zostawielm narazie. paliwo pokazuje mi 0,2-0,4 l/h
    Pytanie czy nie poszedles z regulacja za tolerancje.. ja jak ustawiam to wole widziec jakis odczyt.. Czy to -1 czy +0,5...
    Uprzedze pytania, nie zawsze wyskoczy blad g40-sygnal niezrozumialy..

  8. #58
    Awatar yogii0
    Dołączył
    Apr 2008
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    małopolska
    Auto
    Audi A3 s-line
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Pomógł
    6 razy
    Podziękował
    10 razy

    Domyślnie

    troszke przestawilem , o wlos ale interfejs raz mi pokazuje wartosc raz nie , teraz nie wiem ile jest ale nie telepie silnikiem ,i auto dostalo z 10 koni wiecej,

  9. #59
    Awatar nickT
    Dołączył
    Jul 2011
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    Warszawa
    Auto
    Audi Quattro
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Pomógł
    38 razy
    Podziękował
    6 razy

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez yogii0 Zobacz posta
    troszke przestawilem , o wlos ale interfejs raz mi pokazuje wartosc raz nie , teraz nie wiem ile jest ale nie telepie silnikiem ,i auto dostalo z 10 koni wiecej,
    Cholernie ciezko jest za pierwszym razem wstrzelic sie w "0" dlatego jak ustawiam i pojawi sie 0 po pierwszej regulacji to przestawiam dalej az, cos sie pojawi

  10. #60
    Awatar lesiu367
    Dołączył
    Sep 2009
    Płeć
    mężczyzna
    Pochodzi z
    okolice Wrocka
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    4 razy

    Domyślnie

    Panowie co myślicie o tym zestawie??
    http://www.rozrzad.pl/pl/p/Rozrzad-p...38121011J/5800

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •