Ziko z tymi 6000 to loterja jedne sa niebieskawe inne idealnie ice white, najlatwiej trafic w kolor w 5300 a ogolnie wedle gustu od 4300 ( oryginal) do 6000 ponizej sa zolte a powyrzej tylko do ozdoby
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
Ziko z tymi 6000 to loterja jedne sa niebieskawe inne idealnie ice white, najlatwiej trafic w kolor w 5300 a ogolnie wedle gustu od 4300 ( oryginal) do 6000 ponizej sa zolte a powyrzej tylko do ozdoby
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
|
Kupiłem je jakoś 3 tygodnie temu do soczewek TYC'a i jak na moje wymagania jestem baardzo zadowolony. Zakłocenia na radiu są bardzo małe, a czasami nie ma, nie wiem od czego to zależy, na CB nie testowałem. W deszczu testowane i widać bardzo ładnie, mam żarniki 4300K i żadnych innych nie chce. Raz że nie walą niebieskim, a dwa jak patrze na soczewkę to barwa jest jak by były założone żarówki osram cool blue intense (takie przedtem miałem i do takich mam porównanie) zaś na asfalcie fajny biały kolorek. Tylko jak byś kupował u nich to sprawdź sobie czy żarniki masz proste, miałęm jeden krzywy lekko i nie skupiała soczewka światłą już.
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale zaryzykuje
Mam pytanie czy czasami do HID'ów h1 nie powinno sie stosować jakiegoś dystansu przy kołnierzu ?
H1 ma środek żarnika osadzony 25mm od mocowania
H1 HID środek bańki osadzony 27mm od mocowania
Czy czasami te 2 mm różnicy nie wpływają na jakość/ilość światła ewentualnie na ostrość odcięcia światło/cień
Bo mam wrażenie ze u mnie ta granica światła/cienia jest strasznie rozmyta przez to.
Zastanawiał się ktoś kiedyś z was nad tym?
Wiem ze dokładność wykonania HIDów zostawia wile do życzenia![]()
Czy warto kupić przetwornicę za 50 parę zł i żarniki za 20 parę czy to szajs? Do lamp poliftowych h1. Jeśli nie warto to jaki zestaw polecacie? 6000k mnie interesuje.
Ostatnio edytowany przez Bigi - 24-03-13 o 15:17
Czy orientuje się ktoś czy do 8l HID slim zmieści pod dekielek? Tutaj link jak wygląda to w a6 http://www.a6klub.pl/a6-c5-montaz-xe...do-vt14210.htm
nie zmiescisz w dekiel przetwornicy zadnej, nawet typu SLIM
2.0 TDI by SiWy
Tak myślałem. Ale lepiej było się upewnić.![]()
Witam
Czy mógłby ktoś polecić jakiś dobry zestaw (mam lampy poliftowe po regeneracji włożone żarówki osram - night baker plus i jak dla mnie słabo świecą)
Witam
Podłączę się pod temat.A mianowicie posiadam w swojej A3 fabryczne przednie lampy i mam mały dylemat do rozwiąznia.Żarówki H7 nie spełniają moich oczekiwań.Kupuje co pare miesięcy nowe i tak w kółko.Rzecz biorąc w nocy jak przemieszczam sie z punktu A do punktu B (25 km) szczerze to nic nie widze.Zaznaczam że po każdej wymianie żarówek jade na stację diagnostyczną aby ustwić światła. I teraz ten dylemat. Zastanawiam sie nad kupnem nowych lamp http://allegro.pl/lampy-audi-a3-8l-9...179979044.html + xenony http://allegro.pl/h7-xenon-audi-a3-8...158372230.html . Wiem że lampy xenonowe powinny posiadać spryskiwacze no ale na daną chwile zastanawiam sie tylko nad tymi dwoma rzeczami. Czy mógł by mi ktoś poradzić ? Z góry będe naprawdę wdzięczny.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)