A ja się podłącze, Miro wszystko ładnie wytłumaczył kiedyś, ale ja nie mam pewności jak jest z przewodami olejowymi, pasują P&P z bkd do nowego turbo z BRd czy cos też trzeba motać?
A ja się podłącze, Miro wszystko ładnie wytłumaczył kiedyś, ale ja nie mam pewności jak jest z przewodami olejowymi, pasują P&P z bkd do nowego turbo z BRd czy cos też trzeba motać?
|
wlasnie jestem w trakcie zakladania i turbo juz wisi, przewod doprowadzajacy zostaje ten sam trzeba go tylko troszke poprzeginac, odprowadzajacy jest o 10 cm za krutki gdyz turbo z brd siedzi 8 cm wyzej od bkd, wlasnie zakupilem na ebaju przewód o nr 028 145 736AF, jest jakies 10 cm dluzszy i powinien pasowac, jak dostane przesylke to zdam sprawozdanie. Przy turbo brd chlodzniczka egr jak i sam egr nie ma miejsca pod maska.
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
Bylo 8P 2.0 TDI 140@200/425
Jest honda civic 2.2 i-ctdi 220/450
plany - ...
Dzięki za informacje, a mógł byś jeszcze powiedzieć od czego to przewód a nie tylko numer?
Może niedługo i ja zacznę kompletować elementy do tej układanki![]()
jak juz wsadze to zrobie caly opis z zdjeciami o wkladaniu turbiny brd. wg sprzdajacego jest to przewod z a4/a6/passata, wiecej nie wiem gdyz jest poprostu zdjecie nowego.
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
plany - ...
to jeszcze powiedz gdzie i za ile dorobiłeś DP ?
osobicie poprostu ucinam kata i bede wstawial rure 2.5 cala . wystarczy kupic gieta rure nierdzewna ( 90 * ) podocinac i wspawac. Flansze dorobila mi firma za 20 funtów.
Problem jest jeszcze z rurkami od klimy, przez to ze turbo siedzi wyzej so one tylko 5 mm od turbiny, wyciaglem czynnik r... odkrecilem je nagrzalem palnikiem i wygiolem ze siedza sobie teraz 4 cm ponizej turbiny.
Bylo 8L 1.9 TDI 110@170
plany - ...
Witam
jako ze po przeczytaniu sporej ilosci tematow nie zaspokoilem swojej ciekawosci , podepne sie pod wasz temacik , otoz musze zregenerowac turbawke BKD. mam w okolicy prof. i sprawdzony zaklad. czlowiek ktory sie tym zajmuje powiedzial , ze moze mi wstawic wiekszy wirnik ( np.BMN) i powiekszyc wylot powietrza. robil juz cos takiego dla kogos w benzynie pod 350 ps i sie sprawdza. moje pytane - czy warto w to wchodzic?
Moja turbinka wymaga już regeneracji, więc przy okazji chcę ją zmodyfikować. Po wykonaniu kilku telefonów wstępny wybór padł na firmę Perun, lecz mimo to chciałbym wpierw zaczerpnąć opinii szanownych forumowiczów.
A3 8P 2.0 TDI BMN @210KM 446Nm
Perun w pełni słuszny wybór, 5/5![]()
Jeździ ktoś S3 8P na hybrydzie od Peruna ?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)