Strona 249 z 411 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 2,481 do 2,490 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Tak, zregenerowane xenony o niebo lepiej świecą niż bixy A6c7 Przepraszam ale już nie chce mi sie spać po takich wypowiedziach

- - - Aktualizacja postu - - -

teraz odpowiadam na odpowiedzi w tym wątku, nie mam nic do nikogo. Od wątku 2476

toczy sie dyskusja o sensowności przeróbek lamp, prosze sobie przeczytać

oczywiście za chwile pewnie zostane usunięty z tego forum , trudno

niezmiernie dziękuje za pozdrowienia przy okazji dania mi ostrzeżenia, również pozdrawiam.

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

a co mają bixy do xenonu, to jest ta sama żarówka a w odbłyśniku jest identyczna powłoka odblaskowa.
    Z taką różnicą, że w bixach jak właczysz długi to przesuwa się przesłona, a w zwyłych lampach zapala się żarówka h7
    może Ty na bixenonie jeździsz ciągle

zazwyczaj każde xenony mają już lekko wypalone odbłyśniki i stare żarówki. Załóż odbłyśniki po regeneracji i nowe żarówki a będzie świeciło tak samo jak taki bixenon

CO do depo, to wlaśnie chodziło mi o to, ze wybraleś najgorzej jak można. Trzeba było kupić TYC.

Nikt nie napisał, ze świecą o niebo lepiej zregenerowany xenon od bixenonu, bo niby jak, jeśli wszystko jest to samo. Chudemu chodziło o to, ze zapewne mniej roboty w przeróbki i taniej
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

A więc drogi "Grabek" już odpowiadam- bixy A6C7 to całkowicie inna konstrukcja projektora, odbłyśnik jest zupełnie inny, soczewka jest zupełnie inna, wiązka światła jest inna ( generalnie projektor jest inny, porównaj sobie oświetlenie przy światłach mijania A6C7 do xenonów A38L) zanim zaczniesz kogokolwiek przekonywać, że to jest to samo bądź xenony A3 8L są lepsze) bo ja o światłach drogowych nie pisze bo tutaj to jest kosmos w porównaniu
    chyba nie widziałeś powłoki w najnowszej generacji xenonów hella, jeżeli je porównujesz do regenerowanych starych z 8l tak poza tym

chudy92's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    516 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Ziko_ Pokaż post
    Jak klosze sie rozpadną to wstawie sobie najlepsze na świecie spolerowane stare moje klosze hella.
    Oczekuj w swoich bixach DEPO podobnego efektu

A3 8L Hatchback 3D 1997r [1.6 AEH - 101/145] A3 8L Hatchback 3D 2001r [1.8t AUM - 229/322] A4 B6 Avant 2002r [1.9tdi AVF - 164/374] A3 8V Limousine 2015r [2.0tfsi CNTC - 343/487]

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

ten temat już dawno nie tyczy sie modyfikacji lamp, która z resztą daje zdumiewające efekty. Tyczy sie udawadnianiu mi ,że zrobiłem coś najgorszego na świecie( sprzeciwiłem sie władzy i w związku z tym moja przeróbka w każdym aspekcie to porażka, jednak osoby postronne, może moim zdaniem coś wyniosą z tej przeróbki. Dziwi mnie jeszcze dodatkowo, że nikt nie napisał, że przetwornice koito, to najgorszy wybór jakiego mogłem dokonać.

chudy92 dziękuje za słowa wsparcia i otuchy, z całą pewnością 100% lamp depo tak kończy jednak już napisałem, że wtedy zamontuje oryginalne klosze hella z moich starych lamp, nawet przed przeróbką kupiłem specjalną paste polerską do poliwęglanu, której jednak nie użyłem, bo wolałem klosze z powłoką ochronną
    Jeśli ktoś woli może dokonać przeróbki na oryginalnych lampach hella i z pewnością w tedy będzie super efekt i w dodatku wieczny
    kolejny post w tym samym tonie

siła złego na jednego
    ale prosze nie zrażam sie

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

nigdzie nie napisałem, ze xenon jest lepszy, bo tak nie jest, co do długich to wiadomo, w 8L jest z żarowki h7 a w c7 z xenonu

strumień światłą inny być nie może niż taki ___/----

zrobiłeś, jesteś zadowolony i jest ok. Sam myślałem nad takim modem kiedyś, ale moje xenony świeca bardzo dobrze dlatego odpuściłem sobie.

btw. jeszcze mam pytanie.

uchwyty w odbłysniku pasują do soczewki?
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

oczywiście grabku narysowałeś linie światło cienia, jeżeli chodzi i wiązkę światła to po Twoim poście widze, że nie masz bladego pojęcia o oświetleniu, bo nie tylko tym sie różnią lampy, tak po krótce i na szybko mają inne odcięcie z lewej i z prawej, diametralnie inną ilość światła pomimo tych samych żarników, i wiele innych, a dodatkowo na przykład dobre projektory koito to biją na głowe moje soczewki ( nowe lexusy, porsche) mimo tego samego żarnika ( oj doedukuj sie )
    więc strumień światła d2s z innym strumieniem światła d2s nie ma zbyt wiele wspólnegp jakbyś czytał to co pisze zamiast koncentrować sie na atakowaniu mojej osoby, to byś doczytał, że nie. Nawet padło to w pierwotnym moim temacie ddzie jako pierwszy odpisałeś przed usunięciem tematu. Ale jak sie masz dowiedzieć, bo przecież domel wywalił go zaraz potem do kosza

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

tak zatrzymałem się na lampach od roweru

i takich przetwornic używam boscha:

9. Podziękowania dla Grabek za pomoc w problemie

chudy92 (09-03-13)

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Tak i oczywiście biorąc pod uwagę ten skromniutki sarkazm twierdzisz, że wiązka światła we wszszystkich projektorach xenonowych jest identyczna, bo przecież inna niż przedstawia Twój rysunek być nie może !

Brakuje mi ataków moderatorów, też są po nocnej zmianie jak ja ale nie wytrzymali ??

ciekaw jestem kiedy wylece z tego forum, swoją drogą mam już kilka latek, aut i forum za sobą, to forum jest pierwsze z taką dyskusją, takie praktyki jak tu to pamiętam jedynie ze szkoły podstawowej tak na marginesie

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

to chyba zależy od konstrukcji odblyśnika, ale i tak większość z nich jest podobnych lub identycznych
    do bixów poprostu mocują większą soczewkę, bo moze wyłapać więcej swiatla niż te małe z 8l.
    Zapewne jakby do soczewki ze zwykłych poliftow założył odblysnik od bixenonow i taki sam założył do soczewki od xenonu z 8l, to z soczewki poliftowej było by lepsze światło

w sumie tak myślę teraz, to mogleś nie powiększać otworu w lampie, tylko soczewki zmienić i założyć tą 63mm

raczej z forum nie wylecisz, bo dyskusja nie zawiera wulgaryzmów i obrażania sie wzajemnego

ps. dodam ze swojej strony, ze ja głownie przyczepiłem się tych kloszy depo, ale temat zszedł w ogóle w inną stronę

Strona 249 z 411 PierwszyPierwszy ... 149199239247248249250251259299349 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania