lepej zdaj się na mechanika bądz sam wybierz się do sklepu i spokojnie możesz sobie wybrać to co będzie ci odpowiadało i pasowało do autka ja wszystkie częsci kupuje sam w inter-carsie ponieważ tam pracuje i mam zniżki
lepej zdaj się na mechanika bądz sam wybierz się do sklepu i spokojnie możesz sobie wybrać to co będzie ci odpowiadało i pasowało do autka ja wszystkie częsci kupuje sam w inter-carsie ponieważ tam pracuje i mam zniżki
|
Wymienione swiece, filtr paliwa, kable.
Niestety problem nie zniknol.
Co radzicie jeszcze zrobic?
a uszczelka pod głowicą??? jak poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym, stan oleju???
"Z grodu Przemysława gdzie koziołki bodzą się, jest taka drużyna co się zwie poznański LECH"
Sprawdzałeś auto Vagiem? Czy są jakieś błędy? Warto od tego zacząć, żeby na darmo nie inwestować.
TDISprzedam dokładkę zderzaka przedniego do 8L przedliftingową oraz grill przedlift. Stan bdb.
witam.
Podepnę się pod temacik. u mnie niekiedy jak mocno depnę i samochód ma ciężej to potrafi delikatnie szarpać, przy jeździe ze stalą prędkością np na 3, 4 biegu tez czasem delikatnie poszarpuje.
Miedzy świętami a sylwestrem jechałem do pracy i po przejechaniu ok 7-8 km (jechałem spokojnie 90km/h) nagle silnik przestał ciągnąć. tak jakbym puścił gaz. auto toczyło sie silą pędu, zredukowałem na 4 bieg i po chwili zaskoczył i pojechałem dalej. Jak na razie raz mi sie to zdarzyło. Czy to może być od przewodów bo już czas na wymianę? Ale od przewodów na moment by silnik zamarł? raczej by pracował na 3 cylindrach, szarpał itd.
A i jeszcze jedno. Jeśli jest ktoś kto dysponuje VAG-iem i odrobina chęci oraz wolnego czasu z okolic Łowicza,( moze być Łódź) to chcialbym sie ustawić na diagnostykę bo sam raczej nic nie zdziałam bo nie mam pojęcia o tym. Jak cos pisac na PW lub GG
pzdr
Ostatnio edytowany przez soltys666 - 04-01-09 o 18:41
jest wiele tematów na twoje obiawy : sprawdz przewody, świece,przepływomierz, przepustnice .....opcja szukaj pomoże pzdr
Witam .Podepnę się do tematu. Mam czasami problem silnikiem a mianowicie gdy osiągnie 90st do 3000obrotów wszystko jest ok , problemy zaczynają się przy 3200, silnik przestaje reagować na dodawanie gazu, mogę wciskać do podłogi i nic, jak by go coś zamuliło. Muszę trochę odczekać i pobawić się pedałem gazu . Po chwili a bywa różna od kilku sekund do kilkunastu autko odzyskuje moc a nawet jakby dwa razy więcej mocy. Jeśli ktoś jeździ do 100km/h to nie problem ale czasami podczas wyprzedzania bywa nieciekawie jak autko traci moc i trzeba zaniechać wyprzedzania dla bezpieczeństwa. Dodam że jestem po kapitalnym remoncie silnika, czyli filtry, oleje, świece przewody są nowe. Po podłączeniu do vag'a wyskakują błędy sondy lambda a dokładnie naliczyłem 5, czy może to mieć wpływ na takie zachowanie auta?
Witam!!!
Wczoraj auto odpaliło mi po kilku sekundach i to z ledwością,a po odpaleniu w ogóle pedał gazu nie reagował.
Z pierwszego biegu zbierał się jak żółw,mimo że pedał wciśnięty był do spoduPo wrzuceniu dwójki bez zmian.
Dopiero auto się zbierało po 2300 obrotów.Dostawał jakby turbo.
Po przejechaniu 4km zatrzymałem na przystanku i odpaliłem ponownie.Auto odpaliło bez problemu i zbierało się jak dawniej.
Ktoś może się spotkał z tym problemem?Ewentualne jakieś podpowiedzi?
pozdrawiam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)