A takie pytanie. Sam przymierzam sie do zakupu A3 z silnikiem BKC. I w planach bede mial zmiane turbo i chip. Chcialbym poznac opinie uzytkownikow po takim modzie. Jakie wrazenia? Warto montowac turbo, czy sam chip? Duza roznica?
A takie pytanie. Sam przymierzam sie do zakupu A3 z silnikiem BKC. I w planach bede mial zmiane turbo i chip. Chcialbym poznac opinie uzytkownikow po takim modzie. Jakie wrazenia? Warto montowac turbo, czy sam chip? Duza roznica?
|
Ja właśnie zmieniłem turbo w BKC na GT1749VA w wolnej chwili muszę wystroić to auto.
Myślę że jest sens bo można ugrać po samej zmianie turbosprężarki około 170Km i 360Nm
Jak mam zatarta turbine w moim bkc to nie lepiej jest zmienic wkład na ten od asz ?? czy lepiej kupić używke asz ??
Witam, mam a3 8p z silnikiem 1.9 tdi BXE i planuję zmianę turbo na większe. Dodam ze w audicy jest układ wydechowy ABT. Plan jest taki żeby wsadzić Turbo ARL + program, wyrzucić samego kata, czy zrobić jakiś przelot, czy to cos da ?
Kto zna wymiary flanszy wydechowej vband w bkc i wymiar flanszy trojkatnej w ASZ. Chce wykomac adapter do wydechu BKC pod turbo ASZ.
Panowie, turbina od ARL do BKC pasuje P&P czy trzeba coś przerabiać ewentualnie dokupić jakieś graty żeby wsadzić turbawke od ARL'a?
Witam, planuję zmianę turbo BKC na ARL/ASZ. Przeczytałem chyba wszystkie tematy na tym i innych forach o takiej operacji ale u mnie sytuacja jest trochę inna. Otóż oprócz turbo będę wymieniał skrzynię na taką z dłuższym przełożeniem (oznaczenie KBL). Czy zmiana skrzyni nie ma znaczenia przy wymianie turbiny?
A jaki ma mieć?
Miałem i siebie dokładnie taki zestaw asz +kbl , bajeczne zestawienie, zapomnisz o potrzebie 6biegu
Czy ktoś z tu obecnych mial doczynienia z Turbina z Silnika BKC przerobiona na Hybryde?Jak się to zachowuje?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)