jeśłi są kable a wkłady zwykłe to raczej na pewno ktoś wymienił na zwykłe, Jeśli fabrycznie nie było by grzanych szkieł to kabli tez by nie było.
jeśłi są kable a wkłady zwykłe to raczej na pewno ktoś wymienił na zwykłe, Jeśli fabrycznie nie było by grzanych szkieł to kabli tez by nie było.
|
nie znasz auta to nie rob zamieszania piszac takie dyrdymaly. w kazdym 8p sa kable do grzania. niewazne czy byly fabrycznie grzane wklady czy nie.
Miałem podobna sytuacje jak Iceman, oszukane podłączenie przewodów tylko na klej do plastiku. Kodowanie + wymiana wkładu pomogła.
Dla potomnych, jak jeszcze tu nie było wkłady 4F0 857 535 AB nie są grzane, te z końcówką AF już tak, różnicę widać gołym okiem.
Tak to u mnie wyglądało, A3 SB 2009
![]()
Mam problem. Kupiłem grzane wkłady lusterek, zakodowałem je zgodnie z instrukcją (dodałem 32 do aktualnej wartości czyli mam 252) ale lusterka nadal nie grzeją. Zastanawiam się czy to kwestia wysokiej temperatury i dlatego się nie załączają?
Ale z drugiej strony w blokach nadal mam informacje o braku zainstalowanych matach...
![]()
ok, grzanie działa tylko tak jak pisaliście - w bliżej nie określonych warunkach (np podczas jazdy i deszczu)
Dzisiaj i ja sprawdziłem moje lusterka bo nie grzały. Okazało się, że instalacja była po prostu nie podpięta. Wystarczyło podpiąć, zakodować i działa
Oprócz dwóch przewodów do maty grzewczej, jest jeszcze dodatkowa wtyczka 2-przewodowa czarna - do czego ona jest?
Na zdjęciu poniżej widać, co zobaczyłem po ściągnięciu wkładu
![]()
Czy po podpieciu tych wkładoc cośjeszcze trzeba robić, żeby działały czy trzeba jeszcze cos dolozyc kodowax?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Dzięki za info. Może je kiedyś zamontuję ☺
Wszystko jest napisane wcześniej, tj jeżeli nie jest ustawione kodowanie to dodajesz wartość 32 do aktualnego kodowania w modułach 42 i 52 i ma działać.
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Nie trzeba nic kodować trzeba przeczytać temat o lusterkach fotochromatycznych
Mylisz podgrzewanie z funkcją samościemniania.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)