Witam.Zamierzam wsadzić gaz do A3 2008r, 1.8t.160km silnik to BZB,gazownik to autoryzowany STAG i teraz mam pytanie jakie graty powinien mi zaproponować
żeby miało to ręce i nogi?
Witam.Zamierzam wsadzić gaz do A3 2008r, 1.8t.160km silnik to BZB,gazownik to autoryzowany STAG i teraz mam pytanie jakie graty powinien mi zaproponować
żeby miało to ręce i nogi?
|
Dobra nie wszyscy na raz.Bardzo mi to forum pomogło,dzięki ale już wszystko wiem
Witam.
Znalazłem ciekawą ofertę na używaną instalację STAG4+ z reduktorem AC R01 oraz wtryskami REG FAST.
Posiadam A3 8l 1.8t AUM zrobioną na tą chwilę na 200km jednak w najbliższym czasie celuję w 280km.
Pytanie moje brzmi czy warto kupować używaną instalację, czy ta instalacja da radę na tą chwile, czy będzie trzeba od razu coś zmieniać np wtryski , reduktor itp. ?
Słyszałem, że jest często spory problem ze strojeniem instalacji w aucie po modach, dlatego zastanawiam się co robić.
Wiem, że było już sporo na forum o tym, jednak potrzebuję konkretnych porad co do tej używanej instalacji z ważną butlą, homolagacją itd.
Bardzo Wam dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Damian
Wtryski i reduktor nie dadzą rady więc nie ma o czym w ogóle mówić... Zakładaj nową instalację i nie baw się w podwójne koszta... Reduktor z tego co pamiętam jest do 250km (teoretycznie), ale nie o to w tym wszystkim chodzi - wg mnie przy mocy 280km trzeba by pomyśleć już o dwóch reduktorach, ewentualnie coś pokroju KME R2 TWIN...
Domination (30-05-18)
Planuję montaż gazu do swojego auta, roczne dystanse są w okolicach 50 tys km, więc chcę to mieć porządnie zrobione. Przed montażem LPG chcę oddać motor do zrobienia (przegląd góry, dołu silnika i zrobienie co będzie potrzebne) następnie zrobić wydech i FMIC. Myślę, że okolice 220 KM będą realne. Pytanie jaki zestaw do lpg polecacie oraz co ważne jaki monter w okolicach Bielska, ew. do 100-150km - ma być dobrze zrobione, więc dojazd wchodzi w rachubę). Myślałem wybrać się na montaż do gregora, jednak jak się okazało to nie montuje już LPG.
Zajrzyj na lpg forum i tam znajdziesz polecane warsztaty w Twojej okolicy.
Witam.
Myślę dość mocno nad instalacją gazową do mojej A3 8L 1.8t AUM (150km), a obecnie około 200km. Plany w przyszłości to osiągnięcie około 280km.
Znalazłem 2 stacje montujące LPG które chcą podjąć się tematu. Jedna firma proponuje mi instalację KME NEVO IV generacja , reduktor extreme oraz wtryski YETI PLUS z gwarancją na 2 lata.
Druga firma zaproponowała mi instalację STAG Q BOX z wtryskami BARACCUDA z gwarancją na 5 lat i ta opcja jest nieco tańsza.
Pytanie do Was co byście wybrali i dlaczego. Czy obydwie instalację sobie poradzą z mocą i nie będzie z nimi żadnych problemów.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Z tego co się orientuję, to Nevo posiada obsługę zapętleń benzyny, więc powinno być lepszym wyborem od staga, jeżeli gdzieś tam wtryski PB zapętlą
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)