Po jakich numerach muszę szukać tej z regulacją? Droga zabawa? Warto to zmieniać?
Po jakich numerach muszę szukać tej z regulacją? Droga zabawa? Warto to zmieniać?
|
Witam wszystkich
Mam problem z moją a3 8v. Od momentu kupna problem występował z nawiewem. Nie ma żadnej reakcji na przyciskanie strefy nawiewu. Myślałem, że problem leży po stronie silniczków, po ich demontażu okazało się, że silniczki działają. Po zmianie polaryzacji silniczki kręcą się w obydwie strony. Po ponownym podłączeniu widać, że silniczek po wciśnięciu i ponownym wciśnięciu aby wyłączyć daną strefe kręci się tylko w jedną strone. Zastanawiam się czy problem może tkwić w sterowniku nawiewu czy szukać go gdzieś indziej.
Czy któryś z kolegów na forum spotkał się z takim przypadkiem?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 19-03-23 o 10:38
Mam problem z nawiewem od strony pasażera. Leci tylko zimne powietrze...ogólnie tak jakby klapy były zamknięte, ponieważ siła tego nadmuchu jest dużo słabsza niż po stronie kierowcy. Nie pokazuję żadnych błędów. Zarówno silniczków itp. Jedynie co mnie zastanawia to wartości na jednym z czujników [ 2 czujnik temperatury płynu chłodzącego -40° ]. Od strony kierowcy wszystko jest ok. Audi a3 8v 2013 1.6tdi
Problemów może być kilka. U mnie problemem okazała się zapchana nagrzewnica. Nie płynęło powietrze ciepłe. Czy wyskakują błędy VCDS w temacie klap ?
Faktycznie...nagrzewnica była zatkana mimo że w płynie żadnych śladów i węże dochodzące miały odpowiednią temperaturę. Teraz grzeje aż miło. Dzięki.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)