Dopiero wróciłem od mechaniora ,siedzi nowa przepływka EX i dalej lipa.Od 4 biegu i 3000obr do 5000 nie jedzie ,poprawiło sie na 3biegu bo nie ma już przymulenia między 3 a 4tys.obr.Co jutro testować tym vagiem ? bo taki mam zamiar
Dopiero wróciłem od mechaniora ,siedzi nowa przepływka EX i dalej lipa.Od 4 biegu i 3000obr do 5000 nie jedzie ,poprawiło sie na 3biegu bo nie ma już przymulenia między 3 a 4tys.obr.Co jutro testować tym vagiem ? bo taki mam zamiar
|
Witam mam chyba poodbny problem , mianowicie auto idzie super na 1,2,3,4 a jak przejde na 5 to auto zaczyna jechac nagle go tak jakby dławi na 1-2 sekunde i za chwile znowu idzie i znowu zmula na 1-2 sekundy i potem juz idzie jak rakieta i nie ma problemu . Efekt czasami tez wystepuje na 4-ce . Pomozcie co moze byc przyczyna i co ewentulanie trzeba wymienic
Kurde teraz po tej wymianie przepływki jest totalna tragedia ! Komputer cały czas pokazuje błąd przepływomierza /coś z napięciem - sporadyczny/ i teraz praktycznie za każdym razem jak go przycisne do konca obrotów zaczyna się dławić i przestaje jechać .Przez 3-5min nie ma wogóle mocy szarpie i sie dusi.Można jechac jedynie nie dodając praktycznie gazu ale najlepiej stanąć ,zgaszenie i ponowne odpalenie silnika nic nie daje. Może jednak u mnie sterownik jest nie taki ?!? Wie ktoś konkretnie jaki u mnie powinien być ECU ? jego numer i może ma ktoś taki na sprzedaż
Dodano:
ogólnie to na przepływce do diesla było lepiej,nie szarpał tak często
Ostatnio edytowany przez Jarxxx - 31-12-09 o 09:30 Powód: Automatyczne łączenie postów
podaj numer VIN to zobacze w etce
Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T
Witam. I jak udalo ci sie rozwiazac ten problem?
Dodano:
Ja miałem dokładnie to samo w mojej s3 tylko ze obiawy wyszly mi prawie po roku kiedys ropedzilem ją do 210 czy 220 i nagle zaczelo mi przerywac myslalem ze to komputer i jakies odciecie ale niedawno zaczeło dziac sie to samo takie przerywanie ale na nizszych biegach juz na 3 straszna lipa przy wyprzedzaniu auto jakby mocy nie mialo czasem poszlo tylko do 140 i dalej nie mialo sily obroty zostawaly do 4 tys ona niby szla do przodu z predkoscia ale obroty nie rosly. Podlaczylem ja pod vaga okazalo sie ze przeplywomierz do wymianki zrobilem to i niby troszke lepiej ale wciaz bylo przerywanie i brak mocy teraz niedawno okazalo sie ze jest walnieta druga pompa powietrza wykrylem to na vagu wymienilem obroty mam teraz normalne siegaja do 5 tys ale czasem teraz wciaz czuje takie jakby dwa szarpniecia i lipe czasem a 3 pojdzie elegancko bez szarpniecia a czasem szarpie na wyzszych biegach tez jakby jeszcze cos ja trzymalo to bardzo odobna akcja do tej co ty miales poradziles sobie jakos? Moze ktos tez mial takie problemy.![]()
Ostatnio edytowany przez HomerSwz - 16-01-10 o 20:22 Powód: Automatyczne łączenie postów
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)