Mam identyczny problem z tym dźwiękiem w mojej A3 1,9 TDI ALH. Czy ta cała instalacja dolotowa w dieslu wygląda tak samo?? Może ktoś wrzucić rysunek z etki do mojego modelu?? Będę bardzo wdzięczny.
Mam identyczny problem z tym dźwiękiem w mojej A3 1,9 TDI ALH. Czy ta cała instalacja dolotowa w dieslu wygląda tak samo?? Może ktoś wrzucić rysunek z etki do mojego modelu?? Będę bardzo wdzięczny.
|
borys24so (02-11-10)
sadzac po screen'ach ktore udostepnil PROSTO sadze ze to ten sam element.
Znalazlem na allegro goscia co sprzedawal ten element od Diesla i mial takie same oznaczenia jak do 1.8T. Nie wiem jak u Ciebie ale ten dzwiek jest irytujacy.
Ja juz zamowilem rure ssaca w ASO i mam do odbioru.
Dam znac czy dzwiek ustapi po zamontowaniu tej rury.
sa niemal identyczne,roznia sie elementem numer 20 w benzynie i 16 w dieslu.reszta przylaczy do filtra powietrza jest taka sama
Who I am? I am a the Champion.
Odebralem dzis z ASO czesc 8L0 129 604 B i sie okazalo ze ow element posiadam.
Wedlug informacji co mi podali w ASO to jest to element koncowy i dalej nie ma zadnych przewodow. Sprawdzali po VIN.
U mnie fabrycznie powietrze zaciaga bezposrednio z nadkola. Nie ma zadnych polaczen do przedniego zdezaka.
Pozostaje zatem pytanie dlaczego slychac odglos zasysanego powietrza i po odpuszczeniu pedalu gazu ewidentnie slychac odglos upuszczanego powietrza przez DV.
Odglos ewidentnie sie niesie z nadkola.
Narazie zatrzymalem ten element. Jutro wykrece swoj orginalny, moze sie pokruszyl lub jest zasyfiony i stad tak szumi. Jezeli bedzie caly to zwroce zakupiona czesc do ASO.
Moze odglos jest wynikiem brakujacej jakies maty wyciszajacej w blotniku?
Czy ktos sie orientuje czy fabrycznie tam sa jakies wyciszenia, jakas pianka albo cus?
Jedynie co mam to plastikowe wypelnienie miedzy drzwiami a blotnikiem.
teraz szybko nie moge znalezc ale o ile dobrze pamietam to chyba Sztomel wklejal foto na ktorym bylo widac siateczke przed filterm powietrza-chodzi o element nr 9 ze zdjecia n poprzedniej stronie.jej czesciowe przytkanie moze powodowac ten dzwiek.
jezeli uda mi sie znalezc to wkleje temat
o juz jest
http://www.a3-club.net/forum/showpos...9&postcount=13
Ostatnio edytowany przez PROSTO - 03-11-10 o 16:21
lol, a ta siatka to niby gdzie siedzy w 1,8T?
Ok, czyli to jest zaraz przy polaczeniu rurry ssacej z filtrem powietrza.
Jezeli dobrze kojaze to ta siatka powinna byc widoczna po wyjeciu filtra powietrza.
Dzis na to zerkne.
przeczytaj to co napisal Sztomel w linku-mozesz nie musisz miec.opcja "snow screen"
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)