Witam Chcialam zapytac czy jest mozliwosc odtworzenia muzyki przez bluetooth z telfonu do radia ? (audi a3 2004r radio concert) telefon jest polaczony i dziala z radiem przy rozmowach. z gory dziekuje za pomoc
Witam Chcialam zapytac czy jest mozliwosc odtworzenia muzyki przez bluetooth z telfonu do radia ? (audi a3 2004r radio concert) telefon jest polaczony i dziala z radiem przy rozmowach. z gory dziekuje za pomoc
Ostatnio edytowany przez klamamoto - 25-09-16 o 11:00
|
nie da się; nawet w RNS-E (czyli fabryczna nawigacja) nie ma takiej możliwości
to niestety kwestia archaiczności rozwiązań Audi (stosowanych w A3 do tej pory), bo dla przykładu w mniej prestiżowej konkurencji - Octavii II taka funkcja jest...
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
a mam pytanie czy zmieniarka powinna byc w schowku ? i czy mozna dokupic taka zmieniarke ewentualnie do tego radia ? zapewne jakis konkretny model ?musi byc?
ja kiedys zrobilem sobie cos takiego, aplikacja na nokii z symbianem symulowala polaczenie i muzyka leciala z tego glosniczka, z ktorego normanie slychac rozmowce. Dzialao to w ten sposob, ze w moim przypadku z RNS-e widzialo nadchodzace polaczaczenie co za tym idzie muzyka leciala z glosnikow w samochodzie. Poniewaz jakosc pozostawiala wiele do zyczenia to zaprzestalem dalszych testow.
Mozesz dorobic sobie wejscie AUX w tunelu srodkowym i podlaczyc za pomoca kabla z wejsciem sluchawkowym z obu stron i to rozwiazanie Ci polecam
Mozesz dokupic emulator zmieniarki np xCarLink, ktory podpina sie do radia a muzyka moze leciec z karty SD, pendrive czy z zewnetrznego odtwarzacza. Cena jakies 400zl na allegro.
a jakbym kupila oryginalna zmieniarke? bo ponoc byly montowane w tych Audi w schowku ? albo z tylu tak? czy duze koszta podlaczenia sa takiej zmieniarki ?
zmieniarka nie wyjdzie Cie taniej niz np propozycja Czaro10. Poza tym nie odtworzy mp3. Najlepszym i najprostrzym rozwiazaniem jest poscic dwa kabeli zza radia, zamontowac ori gniazdo aux w tunelu srodkowym (cena pewnie w aso ponizej 20zl) i podlaczysz co chcesz tel komorkowy, ipoda, iphona i wszytko co ma wejscie sluchawkowe
Do Audi są oryginalne zmieniarki mp3, nie wiem jak w przypadku A3, ale na pewno sa do A4, A6, A8, Q7... Nawet jak nie ma dedykowanej do raczej daloby rade podlaczyc od innego modelu, choc latwe to nie jest.
Ale i tak bardziej oplaca sie emulator zmieniarki.
witam mam jeszcze jedno pytanie bo chcialbym jednak zamontowac zmieniarke taka jak byly w tym autku czyli w schowku tylko czy radio ma mozliwosc (concert) obslugi tego ustrojstwa czy lepiej z anglika kupic radio + zmieniarka + schowek
2. czy znacie moze nazwe /symbol zmieniarki do a3 z 2003
Jak chcesz zamontowac schowek z anglika, który jest w takim aucie po lewej stronie?
Mozna do Concerta podlaczyc zmieniarke.
Tu masz zmieniarki do A3
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)