moglo sie poprostu ktores lozysko na mcpersonie zatrzec, one wlasnie takie dziwne i wkurzajace dzwieki wydaja...
moglo sie poprostu ktores lozysko na mcpersonie zatrzec, one wlasnie takie dziwne i wkurzajace dzwieki wydaja...
...
|
Mi tak pykało kręcąc kierownicą nawet na postoju okazało się ze pękł jeden zwój sprężyny![]()
U mnie problem rozwiązany.Łożysko górnego mocowania było w porządku.Wystarczyło wyjecie mcpersona,przełożenie łożyska w inne położenie i nasmarowanie i jest ok.
Miałem to samo od kilku dni na ostrym mrozie. Skręcałem na 2 ce i pykało. Jechałem wolno i pierdo...... Pękła sprężyna prawa. 2.0 tdi 16v Ambition 8P
co do pykania, stukania, skrzypienia itd. Puka mi chyba przegub lewy, ale nie wiem czy wewnętrzny czy zewnętrzny, na podnośniku łapałem kluczem za półoś i ruszałem kołem i nigdzie nie wyczuwam luzu a nie uśmiecha mi się wymieniać obydwu. Może jakaś podpowiedź?
Panowie, dorzucę coś od siebie do tego wątku bo miałem podobny problem - zaczęło się od dosyć głośnego stuku przy najechaniu na studzienkę kanalizacyjnąpo czym przy każdym większym skręcie kierownicą słyszałem dźwięk podobny do pękającej sprężyny właśnie
. Na diagnostyce powiedzieli mi, że to łożysko na McPhersonie ale u mechanika okazało się ostatecznie że, podobnie jak u honolulu, pękła sprężyna prawa :/. Dziś odebrałem samochód od mechanika i... okazało się, że zamontowali mi nie te sprężyny co powinni. Jestem posiadaczem wersji Ambition, a zamontowali mi sprężyny z wersji z zawieszeniem standardowym i teraz przód samochodu poszedł znacznie do góry co widać z zewnątrz i czuć kiedy siedzę za kierownicą
. Przeglądnąłem szybko eKatalog hurtowni Intercars i wynika z tego, że moje obawy były uzasadnione - sprężyny firmy Kayaba dla wersji Ambition mają oznaczenie RH3358 a dostałem RH3354 (przeczytałem na pudełku po nowej sprężynie). Jadę w przyszłym tygodniu z reklamacją.
Dzień Dobry.
Poczytałem trochę na temat końcówek drążków, maglownicy itp, ale to żaden z tych ... chyba
posłuchajcie tego dzwięku
taki jakby gumowy dźwięk podczas skręcania kołami na postoju, czasami też dochodzi taki tłukący się dźwięk ... bardziej metaliczny.
częściej ten metaliczny pojawia się jak auto jedzie, toczy się.
ps. mam tarcze z przodu na wykończeniu, będę zmieniał niedługo.
Dziękuje
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)