Witam Wszystkich,
Jestem nowy na tym forum, oczywiście się przywitałem w specjalnym wątkuale jeszcze raz pozdrawiam.
Forum przeszukałem i nic nie znalazłem na temat mojego problemu, dlatego zdecydowałem się napisać ten wątek. Ogólnie problem jest na tyle dziwny, że nie znalazłem nic na ten temat w internecie, a szukałem kilka dobrych godzin na różnych forach.
Przejdę może do sedna sprawy. Krótko mówiąc zdarzają się problemy z odpalaniem. I nie było by w tym nic dziwnego jeśli by się to działo zawsze. Zastanawiające jest, że raz odpala od pierwszej milisekundy, a raz w ogóle nie chce kręcić rozrusznik. Na przykład jade do roboty. Wychodzę z domu odpala pięknie. Podjeżdzam na stację, tankuje, płacę, chcę odjechać i lipa. Nawet nie kręci. Czekam kilka minut, próbuję, wszystko pięknie, odpala za pierwszym pociągnięciem. Natomiast nie byłoby nic stresującego, jeżeli zawsze wystarczyłoby poczekać 5 minut. Ale ostatnio miałem taką jazdę przez ponad godzinę. W końcu ktoś po mnie przyjechał. Po jakimś czasie, około 3 godzinach pojechałem sprawdzić drugim audi Ojca. Odpalił za pierwszym pociągnięciem. Są dni, że w ogóle się to nie dzieje. Ale są dni takie jak dziś, że wyszedłem rano i od początku problem. Nawet nie chce zakręcić. Czekam 10 minut, ide sprawdzić nic. Kolejne 10 minut, nic. Kolejne 10 minut, kręci za pierwszą milisekundą. Co najciekawsze, audi wczoraj wróciło z salonu na Połczyńskiej w Warszawie. Podobno wyskakiwał błąd o czujniku zapłonu. Został wymieniony. 350 PLN pękło. Myślałem, że będzie okey, ale dzisiaj rano taka jazda. Dlatego piszę na tym forum, bo może się komuś już to zdarzyło. Ogólnie w ASO sami nie wiedzieli co to może być. Na początku nic nie było na kompie, potem podobno wyskoczył ten błąd z czujnikiem zapłonu, więc zdecydowałem się go wymienić, ale jednak się okazało, że to nie to.
Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomóc, bo szukałem tego masę czasu w necie i nigdzie nie znalazłem informacji, a skoro w serwisie audi nie wiedzą do końca co to może być, to trochę się załamałem.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.