Amortyzatory magnetic ride
- - - Aktualizacja postu - - -
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez
mateo18
A magnetic ride opuści ci auto? Wydaje mi się że tylko utwardzi.
Mam takie zawieszenie zamontowane w standardzie. Nie chce obniżyć samochodu, co do gwintu kurczę chciałbym zachować jak najwięcej z oryginału. Przycisk i zawieszenie jak narazie działa. Jestem i umówiony z mechanikiem może on coś poradzi. Swoją drogą niezła lipa z tego rodzaju amortyzatorami przecież nie jest to bentley czy ferrari żeby części były aż tak ciężko dostępne.
Zużyte amortyzatory magne ride Audi S3 8p
Witam,
Mam pytanie a właściwie prośbę o pomoc w podjęciu decyzji. Zauważyłem w swoim S3 objawy zużycia tylnego amortyzatora (wyciek oraz dobijanie na np progach zwalniających). Cena jaką przedstawił mi mechanik za wymianę kompletu oryginalnych amotryzatorów to ponad 3k PLN. I tu pojawia się mój dylemat. Chciałbym aby auto zostało w stanie jak najbardziej oryginalnym ale ma już swoje lata i zapewne do wymiany za jakiś czas będą również przednie amortyzatory. Czy są na rynku jakieś odpowiedniki magne ride poza ASO? Ostatnio spotkałem się z zawieszeniem KW DDC cena jest dość sroga bo ok 13k za komplet przód + tył. Nie wiem zamontować dobrej klasy gwint i dać sobie spokój z zawiasem typu magne ride?