odpowietrzenie zbiornika paliwa
Witajcie, jakieś kilka dni temu zauważyłem że po odkręceniu korka wlewu paliwa mocno zasysane jest powietrze, prawdopodobnie przytkany jest jakiś zaworek odpowiadający za dostęp powietrza do zbiornika, autko a3 8p 2.0 fsi, posiadam je od roku i wcześniej takich problemów nie było, napiszcie proszę co z tym robić, gdzie szukać przyczyny tzn. tego zaworka, no bo podejrzewam że przy takim stanie rzeczy pompa paliwa długo nie pociągnie, ew.może coś z korkiem wlewu paliwa pomajstrować.
Zapowietrzony zbiornik paliwa w 1.6 MPI
Witajcie,
ostatnio moją A3 (8P 2004 rok) zaczęły trapić problemy z odpowietrzeniem zbiornika paliwa. Bezpośrednio po jeździe z tylu samochodu słychać odgłosy przypominajace stukanie, pukanie i bulgotanie. Po odkręceniu korka przez kilka sekund słychać syk uchodzącego powietrza i wszystkie niepokojace dźwięki ustępują. Szukałem w internecie sposobu na poradzenie sobie z tym problemem, ale nie znalazłem nic konkretnego. Dodam, że silnik to benzynowe 1.6 MPI, a obecnie zbiornik wypełniony jest w połowie. Co można zrobić by niepokojące dźwięki ustąpiły? Ma ktoś jakieś rady?
- - - Aktualizacja postu - - -
Ok, już wiem co sprawdzić, ale chyba brakuje jakiegoś rysunku pokazującego gdzie te elementy się znajdują. Gdzie mogę go znaleźć? W jakimś załączniku?