Rodzaje przepustnic 2.0tdi
Część, mam A3 8P 2.0tdi BKD 2004
Komp pokazał mi błedy P2108 i P0401, na desce check i auto na biegu jałowym podwyższone obroty dodam że zawór AGR miałem zaślepiony żeby nie jadł własnego g... Przepustnica brudna nie była ale za to mokra od oleju 😉 jak bezpośrednio w klapie na silniczek podałem 12v to zero reakcji więc chyba wyzionął ducha aczkolwiek nie wiem czy tak można to sprawdzać. na klapie jest nr 038128063 ... I na końcu jest literka ale nie mogę jej odczytać bo jest wytarta widzę tylko lekko kreskę "|" ale też nie jestem jej pewny a w internecie wyskakują klapy z końcówkami A,B,F,G itd. , gdzie się mogę dowiedzieć która u mnie była ? I co się stanie jak podłącze inna i czy przepustnicę trzeba adaptować?
Jeszcze zaświeciła się kontrolka "airbag" ale to już wyczytałem że tylko oryginalny vcds może skasować 😂 i trzeba wtyczki sprawdzić pod fotelami, moja kostka obd nie pokazuje nawet błędu od tego 🤷
- - - Aktualizacja postu - - -
Dobra bo widzę że chętnych do odpowiedzi nie ma 😝 to sam sobie odpowiem 😁
Literka na końcu nr. to "L"
silniczek jest na 12v czyli jak damy mu bezpośrednio napięcie powinien zakręcić 😉
Swoją rozebrałem i dostała zwarcia temperatura była taka że aż jeden tranzystor odpadł a drugi spłynął w dół i dotkną nóżka do masy trzeciego 🤷 silniczek tez się zjarał i pierburg idzie na złom a ja szukam jakiejś sprawnej używki 😉