MODEL AUTA: 8P 2008 MANUAL
RODZAJ SILNIKA: benzyna 2.0 TFSI BHZ
MODYFIKACJA SILNIKA: remap + wydech MG
MOC: 267KM/353NM - 328KM/433Nm
RODZAJ HAMOWNI: MAHA W.S.O.P.
TUNER:COMPSPORT
http://images33.fotosik.pl/289/33b01bad2d3e95b0.jpg
Printable View
MODEL AUTA: 8P 2008 MANUAL
RODZAJ SILNIKA: benzyna 2.0 TFSI BHZ
MODYFIKACJA SILNIKA: remap + wydech MG
MOC: 267KM/353NM - 328KM/433Nm
RODZAJ HAMOWNI: MAHA W.S.O.P.
TUNER:COMPSPORT
http://images33.fotosik.pl/289/33b01bad2d3e95b0.jpg
Hym, hym, hym... Co tu sie rozpisywac, komentarz zbedny, przyjemnej jazdy :-D
Mmm miodzio :) pozazdroscic silnika:thumbright:
Pierwsza eska na forum ktora ma powyzej 300 kucykow pogratulowac wyniku i udanych kolejnych modyfikacji.Pozdrawiam
gratki!
wiadomo jak sie to przeklada na osiagi autka?
czy nie zmierzone jeszcze?
Na zawodach nie byłem wiec czasu 1/4 mili nie znam. Takie parametry jak moje przy dobrym łączniku pozwalaja bez wybebeszania zrobić czas w okolicach 13,2 (choc widzialem juz czasy na poziomie 13,075). Z wybebeszeniem auta udaje sie zrobić 12,8-12,9. Tak jak zaznaczylem sam póki co niestratowalem i nie wiem ile udaloby mi sie wykrecić.
Odnośnie przyśpieszenia 0-100 i 0-200 to na dwóch różnych G-tech pro udaje sie powtarzalnie zrobic 5,1-5,4 (od 0-100) i 18,2-18,7 (0-200).
Z rzeczywistych wyscigów na drodze to auto jezdzi minimalnie lepiej od M3 e46, od S5, od seryjnego WRX STI MY 09 czy też stockowego 335i. Jak na razie jedyna gorycz porażki ;) to na trasie Warszawa-Czestochowa eSka musiała z rolki uznać wyższość MB SL 600 (w najnowszej budzie czyli 517 KM i 830 NM). Sprawdzalismy sie z miłym driverem Mietka parokrotnie w przedziale od ~ 7-25 i wynik zawsze ten sam, iz MB dochodzil eSke przy ok. 14 km/h i powoli mijał. Sam bylem w szoku, iz naprawde odbywalo sie to relatywnie wolno jak na taka moc i przez to ze na trasie nigdy nie ma idealnie prostej drogi i zawsze sie kogos dogania, to nawet przy takiej mocy nie ma szans by MB uciekł eSce. Zreszta moc mocą a masa 2 ton w MB robi swoje.
A i jeszcze najfajniejsze. Jak ostatnio jechalem po trasie Warszawa-Czestochowa (nie przekraczajac 130 km/h) komp pokazal spalanie 8,78. To chyba niezle ...
Na chwile obecna w aucie nie planuje juz zadnych zmian (no moze poza dolotem). Na wiosne pomysle albo zeby troche poeksperymentowac i uzyskac jeszcze wieksza moc, albo tez autko pojdzie na sprzedaz. Czas pokaze ;)
taaakkk spalanie w eskach to wieeelki plusik w porownaniu z moca i frajda z jazdy :)
Co do startu do 100... hmmm mialem nadzieje ze bedzie mniej niz 5sek przy tych km/nm
No ale zrobic sti czy m3 niewielkim wkladem to zapewne wieeeelka frajda :) A mietek... coz... tak jak napisales zabija go masa ale prawdopodobnie powyzej 150km/h jest juz wieksza roznica na niekorzysc esek...
tak czy siak gratulacje autka i kombinuj kombinuj - jest super a moze byc juz tylko lepiej :thumbright:
Nie udalo mi sie nigdy zejsc ponizej 5 sek do 100 km/h. Skrzynia, skrzynia i jeszcze raz skrzynia !!! Niestety przy ok. 96-98 km/h musze zmienic bieg i przez to nie ma realnych szans zejscie ponizej 5 sek. Inna sprawa na ile mozna ufac wskazaniom g-techa, ale nadal uwazam ze przez przelozenia nie da sie zlamac 5 sek. Moze w przypadku nowej eSki gdzie podobno ma byc S-tronic bedzie to mozliwe, ale jesli chodzi o manual to slabo to widze:( Zreszta czy jest 5,1 czy 4,9 to nie istotne bo ważne ze auto i pózniej gdy jedzie sie z rolki daje rade ;)
a widzisz i tu poruszyles wazna kwestie na temat "naciagania" osiagow... tak jak mowisz gdzies przy okolo 96-98 nalezy wrzucic trojeczke - wiele osob traktuje i podaje czas do setki podajac tak naprawde czas do tych 96-98... jezeli Ty masz w granicach 5,1 do prawdziwej 100 to mnie juz to troche uspokoilo :)
bo spotkalem sie wlasnie z przyspieszeniami do tej oszukanej 100 w granicach 5sekund w eskach o mocy ok 260-280km i zaczelo mnie to zastanawiajac ze 8P przy mocy o 50-70 wiekszej ma taka podobna wartosc :)
pozdrowka!
Zeby jeszcze bylo DSG to poezja!
Ale wynik super. I to w eskach fajne. Nie pali duzo a zapieprza niemiłosiernie.
Do tego komfortowe auto!