-
Auto alarm: Cobra 7777
Witam
Posiadam w moim autku auto alaram Cobra 7777. Od pewnego czasu natarczliwie auto alarm się włącza. Nic mu nie jest, a "wyje".
W czym może być problem?
Już od tamtego czasu poprostu nie mogę zamykać autka na alarm, bo po 5 minutach już "wyje".
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam wnuczek
-
Czujnik krancowy ktorys powiedzial dowidzenia albo sam czujnik ruchowy o ile masz.
-
Posiadam czujnik ruchu w aucie.
A gdzie mogę znaleźć czujnik krańcowy? Gdzie jest najczęściej montowany?
-
Krancowki najczesciej w drzwiach.
Sprobuj odpiac na poczatek czujnik ruchu.
-
Odłączyłem czujniki ruchu i dalej to samo.
A powiedzcie mi, czy to może być spowodowane tym, że jakiś czas temu, przy zdejmowaniu tapicerki drzwi, zobaczyłem że klamka się zacina (wewnętrzna) i napsikałem WD40 i troche smaru wsadziłem w zamek drzwi. Może to być przyczyną? Jak myślicie?
Pozdrawiam.
-
Jezeli alarm korzysta z krancowek przy zamku to moze byc.
Sprawdz czy jakas elektronika nie plywa, swiatelko w srodku prawidlowo reaguje, nie zarza sie zarowki w podsufitce?
-
Światło wewnątrz auta działa poprawnie. Gaśnie po jakimś czasie i samo się nie zapala.
Dziękuję LeoRulez, że jako jedyny mi pomagasz. Dostajesz +
-
Ja bym na Twoim miejscu jeszcze sprawdził czy przypadkiem nie ma przerwy w masie do syreny. Miałem taki problem w B4, okazało się, że masa od syreny nie stykała i wył jak mu się podoba.
-
B4 tez mam pod blokiem i sasiadowi wyje mi co wieczor i w srodku nocy, odpiete wszystkie czujniki i przestal, natomiast jak jest podpiety choc jeden to znowu sytuacja sie powtarza, mowie o alarmie chyba fabrycznym bo kluczyk ma audi. Byl u jakiegos magika to mu wyczarowal, ze modul caly uszkodzony.
-
U mnie był niefabryczny, syrena potrafiła straszyć innych kierowców, którzy jechali przede mną, bo bywało, że włączała się w trakcie jazdy i myśleli, że policja... :D