Witam , mam problem w ustawieniu dobrej jakosci ogrzania szybkiego auta zimą , prośba moja o rade i wskazówki , z góry dziękuje i pozdrawiam
Printable View
Witam , mam problem w ustawieniu dobrej jakosci ogrzania szybkiego auta zimą , prośba moja o rade i wskazówki , z góry dziękuje i pozdrawiam
Masz na myśli ogrzewanie webasto? Co dokładnie ci nie odpowiada? czas nagrzewania???
A ja powiem ze w stosunku do 8L trudno jest ustawic w 8P temperature...
W 8L dawalem 21 czasem 20 stopni i wszystko bylo git, a w 8P mam ustawione 17 czasem 18-19 i jak sie szybko auto nagrzewa to nie idzie wytrzymac bo wali goracym powietrzem. Ja wiem ze chodzo o to zeby szybko nagrzac wnetrze, ale w 8L bylo to jakies subtelniejsze. No i nie rozumiem skad ta roznica w temperaturach... widac jakies inne czujniki sa. Jak ustawie 20 to nie idzie wytrzymac tak jest goraco... mowa tylko o zimie bo w lecie jeszcze nie mialem 8P :)
ja tez mam dziwne pytanie. Nie wiem czy tez tak macie ale gdy ustawie nawiew na szybę ( ręcznie ) temp 17 i ustawie dmuchawę ręcznie na 3 stopieni, przejadę kawałek to sama podnosi obroty na 6. Zmniejszę je znowu na 3 a ona to samo po chwili 4, 5 i 6 za Trzecim razem jak ustawie na 3 to jest ok nic sobie nie zmienia ( sama ) hmmm :) W instrukcji pisze ze obrotu dmuchawy ustawiają sie automatycznie ale to w przypadku gdy używam przycisku AUTO. Dziwne jak che na 3 to ma być 3 a nie 6 :D
BO to jak z ESP, niby sie wylacza ale nie do konca :D
Nawiew dajesz na reczny... a jednak dziala automat.... ESP wylaczasz, ale jak bedzie naprawde zle to i tak sie wlacza. Czyli niby recznie a jednak automatycznie :)
też mam takie wrażenie od początku, ale nigdy się tym nie przejmowałem;
wystarczy na zmrożonym aucie ustawić owe 20 stopni, bez AUTO, bez wskazywania któregokolwiek z obiegów (nogi, środek, szyba) i zobaczycie że jak na początku ustawicie 1 kreskę mocy, to w miarę nagrzewania auta moc nawiewu będzie wzrastać;
w lecie idąc podobnym tropem ale z temperaturami w dół mam zjawisko "wpadania w AUTO" czyli np. 26 na zewnątrz, ustawiam na klimie np. 20, ale bez AUTO i również bez konkretnych nawiewów, po czym jak już się autko wychłodzi odpowiednio, to jak dojdzie do tych realnych 20, to tryb AUTO sam się załączy.
Ten nawiew jakiś tajemniczy jest zaraz sprawdzę w instrukcji co pisze :)
to normalne ( chociaz drazni :) ) zarowno w 8P jak i 8L