witam :D co ile wymieniacie filtr paliwa w swoich tdi? 8) i jakich marek macie? zauwazyliscie jakies roznice miedzy markami? :P pozdrawiam
Printable View
witam :D co ile wymieniacie filtr paliwa w swoich tdi? 8) i jakich marek macie? zauwazyliscie jakies roznice miedzy markami? :P pozdrawiam
co 30 tys km. 1,9 tdi 130 km popmowtryski wymiana oleju co 15 tys km firmy HENGST innych marek nie uzywalem wiec sie nie wypowiem :)
ja wymieniam co druga zmiane oleju czyli co ok 25-30tys, filtry man
kuba84, MAN czy MANN? :wink:
ja u siebie co 20tys. (w benzynie)
pzdr
no nie wiedzialem czy 2xn czy n :) te żółto zielone :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez czapu
a ja wymieniam co wymiane oleju,
wrzucam filtrona i wszystko OK
2 x N, MANN FILTER :wink: też ich używam :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kuba84
tak często to nie ma sensu, bo normalnie ludzie wymieniaja co 40 tys albo wiecej, u nas (a3-club) ludzie wyjatkowo dbaja o autka ale az tak czesto to nie ma naprawde sensu :wink: chociaż z drugiej strony...przezorny zawsze ubezpieczony, przy tym syfie co tankujemy w naszym kraju :?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez marekb
pzdr
czapu, pare razy widzialem co po 12-15 tyś km wylało się z filtra paliwa, wiec uwazam ze i tak rzadko zmieniam, zauważ jeszcze jedną rzecz, ja jeżdzę na gazie, więc paliwa idzie stosunkowo mniej
Ponoć w diesel'u jak sie nie wymieni starego filtra to można mieć problemy z odpaleniem w duży mróz.
Ja tam od razu wymieniłem wszystko jak leci :D
Ja muszę wymienić właśnie w AGU. czapu, kupić ori w ASO czy jakiś inny, gdzie i za ile? Nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany ale coś mi przerywa jak jest mało paliwa i podejrzewam filtr a przynajmniej od niego zacznę.