-
Stag 4
Witam serdecznie.
Chciałem zapytać ( może ktoś będzie mi potrafił doradzić, rozwiązać mój problem ;) ) Niestety nie udało mi się tego znaleźć na forum
Potrzebuję się dowiedzieć w jaki sposób mam podpiąć brązowy kabel w który pin go podpiąć ( STAG 4) i gdzie najlepiej się wpiąć tym kablem ( cewka/ obrotomierz / czujnik położenia wału ) ?
Wydaje mi sie ze lepiej do czujnik położenia wałka rozrządu:) Jest Mi ktos wstanie powiedziec do ktorego kabla sie wpiac jakiego koloru?? :/
Samochód
Audi A3 1.8 125KM AGN
Z góry dziękuję za pomoc
-
Co ty chcesz podpiąć i dlaczego ?
-
Kabel z sterownika lpg stag 4 brazowy co mam podpiac do czujnika obrotów silnika
- - - Aktualizacja postu - - -
Z tego co znalazlem ze mam sie podpiac do czujnika polorzenia walka rozrzadu tylko niewiem ktory to kabel sygnalowy:(
- - - Aktualizacja postu - - -
Podpiolem ten kabel brazowy z staga 4 do czujnika walka rozrzadu.
Jest tam kolor zolty,bialy,czarny i zmierzylem je miernikem i zolty i bialy maja te same wrtosci czyli pokazuje (1.5) a na czarnym nic (0,00) wiec wywnioskowalem z sterujacy z obrotów jest czarny podpiołem sie do niego i byla proba odpalenia gazu. A tu lipa po przekreceniu stacyjki zaswieca sie kontrolka i po chwili gasnie :/ nie wiem teraz czy winna tkwi w sterowniku ze ustawienia sa zle i trzeba zaprogramowac do danego auta dodam ze kupilem uzywana instalacje gazowa Stag 4 i sam ja zakladalem.I podobno jezdzilo to w Mazdzie
-
Tu masz cały schemat, jest napisane że to do staga 4 plus ale to jest praktycznie to samo jedynie sterowniki różnią się delikatnie oprogramowaniem. http://www.ac.com.pl/public/pubonlin...3.04.09%5D.pdf
Nawet jak już podłączysz to wszystko, to i tak musisz jechać na ustawienie tego na kompie u jakiegoś gazownika.
-
Nie szarpie Ci ten AGN na zimnym podczas puszczenia pedału gazu lub dodania? Porównaj jazdę PB a LPG.