Brak zimnego powietrza w nawiewach
Witam. Kupilem A3 99 z Francji, mam problem, bo mam chyba awarie klimatyzacji. Po ustawieniu LO lub tez temperatur odpowiednio niskich tj 18 lub 18,5 itd nie dmucha mi zimne powietrze. Sprawdzalem oczywiscie czy jest nabita i jest jak sie okazalo. Znajomy mechanik mowil mi ze mogl pasc przekaznik wentylatorow taki co jest pod akumulatorem z lewej strony jak patrzymy od przodu, czy ktos wie cos o tym. Prosze o pomoc...
Brak zimnego powietrza w nawiewach
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że mając ustawiona temp. na Low z nawiewów leci mi powiedzmy letnie powietrze. Chociaż czasami wręcz ciepłe, że nie ma sensu włączać nawiewów w upał. Temperatura silnika jest ok, 90 stopni, czujnik cieczy niedawno wymieniałem i pracuje poprawnie. Płynu chłodniczego też nie ubywa, chociaż jeszcze dzisiaj to sprawdzę. Jedynie nie słyszałem jeszcze, żeby pracowały u mnie wentylatory.
Gdzie leży problem, czujnik wentylatorów? Na VAGu nic nie ma.
PS. Nie mam klimy, sam nawiew.
problem z cieplym powietrzem z klimatronica ;)
Witam jako ze jestem nowy ;) a nikt nie moze mi pomoc ;) zglaszam sie do was z pomoca ;) wierze ze moze ktos mial taki problem ;) a wiec zaczelo sie od tego ;) 1.6 APF 99r ;) samochod sie nagrzeje ;) i chce wlaczyc cieple grzanie ;) ustawiam na HI a tam pi*ga zimnem ;) po podlaczeniu vag blad sie wyswietlił Potencjometr G113 V71 ;) fachowiec zaczal ustawiac silniczkiem zeby cieplo wialo wlaczylem i nadal zimno leci ;) Gdzie tu tkwi problem ;) i jak do tego sie dobrac ;) a i nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego ale strasznie do tego szyby paruja od wewnatrz ;) a filtr kabinowy wymienialem w sierpniu ;)