Jeśli jeszcze tego nie robiłeś to na początek odepnij i wyczyść kostke która jest wpinana w czujnik moze tam leży problem jeśli to nie pomoże to czujnik do wymiany
Printable View
Jeśli jeszcze tego nie robiłeś to na początek odepnij i wyczyść kostke która jest wpinana w czujnik moze tam leży problem jeśli to nie pomoże to czujnik do wymiany
OK, spróbuję, dzięki.
Pojeździłem trochę, w tym także takie odległości po jakich wcześniej kontrolka się zapalała, i o dziwo na razie cisza, więc póki co nic nie ruszam. :)
Witam, mam podobny problem. Chciałbym jednak zapytać czy kontrolka od poziomu oleju może wskazywać zbyt niskie ciśnienie oleju lub coś podobnego? Czy można spokojnie jeździć mimo święcącej się kontrolki?
Pytanie drugie dotyczy modelu czujnika oleju do mego auta. Pani w sklepie pytała o kolor. Czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jaki czujnik kupić?
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdr,
Emil
Różne rodzaje czujników mają różne kolory, jak się kupuje to najlepiej podać numer czujnika bo każdy z nich ma inny zakres ciśnienia, no i wiadomo różnią się też gwintem etc.
czujnik poziomu oleju bedzie sygnalizowal o jego niski stanie,natomiast cisnienia bedzie informowal iz jest malo oleju/zapchany filtr/pompa na wykonczeniu itd.
slabe cisnienie jest sygnalizowana czerwona kontrolka i nie zgansie
niski poziom oleju kolor kontrolki zotly (foto kolegi dzonn)
zachecam do zglebienia tego tematu bo wszystko jest napisane
witam!!!
Od pewnego czasu na komputerze mojega auta tj: audi a3 1,6 102km silnik AVU, pojawiał się komunikat minimum oleju, kilkanaście razy sprawdzałem poziom i był ok, w serwisie powiedziano mi że to czujnik poziomu oleju. Dodam ze komunikat na fisie wyświetlał się po przejechaniu ok 100km, po podniesieniu maski i wykręceniu korka wlewu oleju i sprawdzeniu poziomu na bagnecie komunikat gasł. Wymieniłem więc czujnik na nowy przy okazji olej też i filtry. Niestety po przejechaniu 100km komunikat ten sam Moje pytanie brzmi, czy to może są zaśniedziałe kable(końcówki styków sprawdziłem są ok.), czy też może trzeba kasować kody błędów w komputerze i dlatego wyświetla się ten komunikat?
prosze o pomoc!!!
strone wczesniej masz identyczny problem,diagnostyka vagiem i wykasowanie ewentualnych bledow wskazana
dzięki kolego a czy w grę wchodzi inny program niż VAG?
VAG-COM,VWTool,GMTool
wiecej informacji tutaj
http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?t=9474