Im szersza opona tym mniej jest naciagnieta na feldze wiec automatycznie bedzie wyzsza i mniejszy bedzie przeswit.
Im szersza opona tym mniej jest naciagnieta na feldze wiec automatycznie bedzie wyzsza i mniejszy bedzie przeswit.
Znalazłem felgi o rozmiarze 8,5 X 19 ET 48. Ktoś miał w tym rozmiarze, tarły? Z tego co wyczytałem przy 8,5" i ET45 obcierki były, a jak to się ma do ET 48?
Felga założona - 8,5" x 18" ET 45
opona - 225/40/R18
nic nie przyciera (jeździłem dzisiaj caly dzien, u mnie jest dosc wyboisto), wszystko jest ok.
i auto nie wygląda wcale tak źle, powiedziałbym wręcz normalnie, zrobie jutro zdjęcia to pokaze ;)
jedyne co - felgi chińczyki z alledrogo i widać jaka to produkcja (po dekielkach widać że im sie nie chciało) ale prezentują sie ******ście. Wiadomo że nie ejst to EtaBeta ale za 2tys niczego innego bym sie nie spodziewał.
http://moto.allegro.pl/item965695809..._promocja.html
8J X 19" ET45 5X112 bore 57,1 lub 66,6 na to opona 225/35r19 bedzie pasowa?o?
Tak dla potomności: jeżeli kupujecie używane lub niby-nowe opony to radze dobrze sprawdzić. Ja wczoraj kupiłem dwie nówki Goodyear i okazalo sie że są walnięte, gdzie używane są idealne. Auto mi ściąga na prawo. Wywaliłem dzisiaj 150zł na geometrie i okazało sie ze niepotrzebnie. Po przelozeniu przodu na tyl problem zniknal (nowki byly na przodzie) i jade wlasnie teraz niech wymieniaja te niby nowki :/
znalazłem fajne repliki r8 , szerokość 18 cali 8j et43 do tego oponki 225/40 będą pasować ? Z tego co wyczytałem to mało osób ma et43...