OK
Printable View
OK
Siema chłopaki
to ja odżywię ten nieśmiertelny temat: czy komuś udało się zmienić zegary na FIS? jeśli tak, proszę o sygnał - sami, czy w warsztacie?
Może znacie warsztat w okolicach wwy gdzie można to zrobić?
No i co do szczegółów - zebrałem info, że moja A3 2001 jest poliftowa (cyfrowy zegar nowy klimatronic, podświetlane pokrętła nawiewów) ale bez CAN (1sza rej. 6/2001 - CAN dodali rok po lifcie, od 9/2001) - czy to prawda? jak to sprawdzić? Jak rozpoznać na allegro zegary z CAN od tych bez CAN? jakoś z tyłu po złączach?
Po przeniesieniu forum wszystkie linki nie działają :( straszna kupa.
No doczytałem że diagtronic bawi się zmianą liczników... jakieś inne warsztaty?
i od poliftowej wersji zegary musisz wstawic, al nie nowsze niz od 2000 do 2003 roku, zamiana zegarow to zaden problem robilem to ana FIS jakos brak mi czasu zawsze... ale moze wiosna 2008 pokaze ...
podepne sie.To pytanie padlo tutaj chyba 3 razy ale nikt konkretnie na nie nie odpowiedzial.Mam benzyne 97 rok i na liczniku tylko zewnetrzna temperature czy ktos mogl by bez zbaczania z tematu i zbednego owijania w bawelne czyt. OT :D powiedziec co poza zegarem i manetka musze zmienic by miec FIS'a. czy jakies moduly dodatkowo dochodza itd reasumujac ten caly watek.Z gory dzieki pozdrawiam.
Wg mnie nic więcej.
Bedą Ci wyskakiwać błędy przepalonych żarówek i płynu spryskiwaczy ,ale mostkując odpowiednie Piny się ich pozbędziesz.
Nie będziesz miał też spalania ( a co za tym idzie zużycia paliwa itp). Do tego potrzebny jest sygnał z ECU...
Wiec wlasnie zeby miec spalanie najbardziej by mi zalezalo.Czy do tego musial bym wymienic ECU i czy jeszcze cos dolozyc/wymienic???Bo jesli mialbym na tym FIS'ie nie miec tego spalanie i reszty to niema sensu go zakladac
Komputera nie , ale trzeba pociągnąć od niego przewód z tym sygnałem do licznika...
Nie pytaj mnie się który to jest ,bo nie wiem...
no spoko! dzieki.
witam wczoraj kupilem a3 i mam problem z tym FIS-em znaczy sie drobny problem, nie wiem jak w tym komputerze przestawic zegar bo ciagle jest 23:59:confused:
trzymasz dłużej RESET (ten przycisk na manetce wycieraczek pod spodem ) i wskakuje Ci 0:00 :)