Rozkręć go całego i przeczyść moze coś pomoże , jeżeli to nic nie da to raczej kupno nowego.
Printable View
Rozkręć go całego i przeczyść moze coś pomoże , jeżeli to nic nie da to raczej kupno nowego.
Czy ślizgi mogą się zużyć? Tzn nie uszkodzić ale miejsca którymi wędrują po prowadnicach czy mogą się znacząco wytrzeć?
I czym smarować by wszystko pracowało lżej?
Ostatnio ruszyłem silnikiem i się odblokowało, ale widocznie nie wyeliminowałem przyczyny gdyż znowu szyba jest nieruchoma...
Same ślizgi nie powinny ale brud, osad cokolwiek jak sie dostanie może utrudniać działanie.
http://img820.imageshack.us/img820/3297/64838466.jpg
mechanizm może sie zaciąć bo linka źle sie nawinęła wewnątrz i silniczek nie może jej odwinąć, albo jest poskręcana. Ślizgi można wyczyścić i przesmarować, ale jak juz bedą wytarte to mogą mieć za duże luzy i może je gdzieś łapać, jeśli nie są dobrze dopasowane.
Kupię więc komplet ślizgów i zabiorę się za to. Nie wiem czy będą wyrobione ale by nie rozbierać ponownie lepiej mieć w zapasie.
A co z smarem, czym najlepiej? Może w aso można jakiś smar odpowiedni dostać do tego?
Jak miałem zestaw naprawczy tylnej wycieraczki to byl specjalny smar w zestawie.
hmm... Tawotem wystrczy - u mnie tak było i jest ok. Pamietaj aby przesmarować te rolki po ktorych sunie linka.
u mnie od strony kierowcy szyba sunie do góry zatrzymuje się jakieś 5-10 cm przed końcem ramy drzwi i zjeżdża do dołu druga szyba się zamyka. Co to może być?
Ale swobodnie zamyka sie do tych 5-10 cm czy cieżko ? Bo jak cieżko to czujnik obciązenia ją zatrzymuje i obniża. A czy szyba jest idealnie pionowo ?Też może sie zdarzyć tak ze strona od zamka za bardzo opada i silnik nie wyrabia z obciążeniem.
swobodnie dojerzdza do wysokosci gdzie zostawia 5-10cm i wraca na dół