Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwe by silnik po chiptuningu po wymianie przepustnicy wrócił do poprzednich ustawień?
Printable View
Witam. Mam pytanie. Czy jest możliwe by silnik po chiptuningu po wymianie przepustnicy wrócił do poprzednich ustawień?
To jak wyjaśnić spadek mocy po wymianie przepustnicy? Przed wymianą mial wyczuwalnie większą moc niż po. Chyba, że to przez przepustnicę bo ta co jes założona teraz różni się od wymienionej ostatnią literą w numerze części.
trzeba sprawdzic czy masz dobrze ustawiona linke i czy otwiera sie przepustnica do konca. NIe ma mozliwosci samoczynnej powrotu do serii.
podaj numer zobacze od czego masz tą przepustnice ;)
06A 133 063 A, wymieniłem na przepustnicę 06A 133 063 G
tego pierwszego w etce nie ma, a ten drugi jest napisane, że do AGU, więc jest ok.
Zobacz właśnie tą linkę, zdejmij rurę i nich ktoś wciśnie pedął gazu do końca a Ty patrz jak się przepustnica otwiera, może nie do końca i dlatego masz mało mocy
Wiem, że go w Etosie nie ma bo sam sprawdzałem. Bardzo cięzko tą przepustnicę dostać. Linka jest w porządku. Przy montażu ustawiłem ją tak jak powinna być więc linka odpada. Może coś jest nie tak ze sterownikiem silnika?
wymysliliście coś nowego niż te 193 KM w mojej srebrnej 140. Bo podlecialbym na korektę...w górę :D