Jak dla mnie albo problem z przewodem od pompki i głupieje albo po prostu pompka zdycha już tak sama od siebie.
Printable View
Jak dla mnie albo problem z przewodem od pompki i głupieje albo po prostu pompka zdycha już tak sama od siebie.
pierwszy raz zagladalem do haldexa , prawda jest taka ze nie mialem klucza do filtra , dlatego nie wymienilem
Okej , ale gdyby takie objawy byłyby , napęd działąłby poprawnie ? bo nie mialem zadnych problemów przez 1.5 roku , a dzwiek jak był tak jest.
Pompka umiera to fakt, ale napęd zapina - do czasu. Słychać że masz nierówne ciśnienie wstępne podawane.
Można tylko się domyślać dźwięku, dla mnie to albo z pompy albo sterownik. Może sterownik zgłupiał i silnik krokowy zaworem szaleje.
Podłączałeś pod VAGa? fakt, w 1 genie dużo się błędów nie sczyta, ale zawsze coś.
Robiłeś output test?
Co do wymiany oleju bez filtra, zmień sobie olej z filtrem i przy okazji wyczyść magnes. Jak już będziesz się tam grzebał, to ja bym wykręcił sterownik i spojrzał czy zębatka od zaworu nie jest wyrobiona, oraz wykręcił pompę i wyczyścił w niej filtr - bez rozkręcania.
pzdr
hubi
dobra to kupie klucz + filtr+olej , ale wymieniac teraz znowu po 15tys km? to nie problem ? o ile pamiętam to błąd był typu obieg przerwany ( nie pamietam dokladnie) za chwile bede szukal poradnika co do wykrecania pompy i tego wszystkiego co wyzej mi napisalem , jednak jakby ktos podrzucil link bylbym wdzieczny. Nie kojarze na czym polega output test? Powiedzmy jest mozliwosc dokupienia pompki ? i jeszcze jedno pytanko , czytam wczesniej posty ale to sprzed 10 lat , lać tylko oryginal ktory jest na allegro za 280 zl ? 1 L oleju + filtr, jak wymienialem wczesniej zalałem jakis inny , gdzies polecany taki jak do skrzyn automatycznych, przez zime nie bylo problemow
Hmmm, zadzwoń do mnie to Ci wytłumaczę po kolei, bo troszkę zbaczasz, żebyś nie zalał złego oleju, a już widzę że zamierzasz :(
Masz na 100% zły olej teraz.
798 662 105
pzdr
Hubert
Dziś dopadł mnie problem z haldexem. Podczas skręcania lub zawracania słyszę wyraźne chrobotanie w tylnej części gdzieś z okolicy dyferencjału lub tylnego mostu.
Pacjent to A3 8L 1.8T quattro. Podczas jazdy na wprost i po lekkich łukach jest cisza. Dodam od razu, że nie wymieniałem jeszcze oleju i filtra w haldexsie i nie wiem czy kiedykolwiek wcześniej był wymieniany.Auto mam od kilku miesięcy i do tej pory wszystko było ok. Dziś podłączyłem vaga i po połączeniu się z AWD zrobiłem OUTPUT TEST. Słyszę pracującą pompę siedząc w aucie. Przy sprawdzeniu ABS kanał 125 mam w trzech okienkach 1.
Błędów żadnych nie ma.
Czy przyczyną mojej usterki może być stary olej? No i czy po wymianie oleju, filtra wszystko wróci do normy?
Jak w prosty sposób zdiagnozować czy sterownik haldexa jest sprawny?
Z góry dziękuje za pomoc.
gozdzik77, tak jak wspomniałem - wymieniaj oleje i filtr.
pzdr
hubi
Tak jak kolega wyzej pisze, olej i filtr i powinno pomóc.
Oleje ;)
Zgadza się. Nawet nie wiecie (niektórzy) jak wiele może poprawić zwykła wymiana oleju. U siebie w skrzyni biegów wymieniłem tylko olej i nagle samochód o wiele płynniej przechodzi na biegi przy zmianie, lżej chodzi itd.