Z tego co mi koleś w ASO powiedział to wynika ,że do DSG jest tylko inne kodowanie :)
Printable View
Z tego co mi koleś w ASO powiedział to wynika ,że do DSG jest tylko inne kodowanie :)
Jak im się nie udaje to oznacza jak dobrymi specjalistami są ;], powiedzcie im żeby dzwonili do Auto Viva. A jak nie chcą tego robić to może telefon do Audi Polska pomoże :)
Jak myślicie duży problem będzie przy wymianie zegarów z bez fisa na fisa po lifcie w a3 8p 2005r :P?? jakie koszta mniejwiecej i kto by sie tego podjal w okolicach Katowic^^
Wszystko jest nawet z linkiem do kolegi, który ostatnio założył i nawet podął cenę.
A tutaj o problemach:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...t=28447&page=3
Tak ale ja chce bez 2005r fis na fis z 2009r-2010r a komono zmieniał z fisa czerwonego na bialego a drugi użytkownik z bez fisa na fisa ale z tego samego roku ;P
Procedura jest taka sama...
Potrzebne Ci są: zegary, manetka, czujnik poziomu plynu (o ile nie masz), do tego ewentualnie zmiana pompy paliwa.
Trzeba do kabiny przeciągnąć przewód od czujnika. Zamienić manetkę. Te rzeczy możesz zrobić sam. Zegary klonujesz w ASO.
Kizus, ostatnie ostrzeżenie słowne, następny będzie urlop od pisania, będziesz miał wtedy czas na poczytanie wszystkiego
OSTATNI RAZ :x
wymiana lub montaż FIS (jakie zegary byś nie miał) = wymiana całych zegarów na takie z FIS (czy przedlift czerwony czy polift biały - nie ma znaczenia)
zawsze wiąże się z kodowaniem kluczyków, pin, immo - o tym wszystkim masz już na forum.
Do tego miałeś już podane wielokrotnie tematy (ten również!!!) gdzie było napisane co potrzeba jeszcze zrobić i w skrócie Ci to podał czaro przed chwilą. Cenę wymiany samych zegarów również miałeś już podaną w temacie komono. Tak ciężko?
Powiedz to w ASO :) Moje nowe zegary nadal czekają na lepsze czasy. Może kolega borys1822 by coś poradził?
majcher jak byś był przejazdem w Krakowie to umów się u Bełtowskiego :)