Proszę o informację czy klimatronic należy jakoś kodowac aby fotele zaczęły działac czy powinno się podłączyć i jiz ?
Printable View
Proszę o informację czy klimatronic należy jakoś kodowac aby fotele zaczęły działac czy powinno się podłączyć i jiz ?
Grzania się nie koduje. Jeśli zmieniłeś panel zrób tylko adaptację nawiewów wykasuj błędy jak się pojawią.
Masz może instrukcje jak wykonać adaptacje?
Sprawa z moimi grzanymi siedzeniami coraz bardziej się komplikuje:/ mianowicie przewody zakupione na olx
Schemat podłączenia
Przewody czarne zakończone wspólnym pinem wsunąć w miejsce bezpiecznika nr 37 (20A), drugie końce wsunąć w czarną 16-pinową wtyczkę Climatronica [pole „D”] w piny nr 13 i 14.
Wiązka foteli przednich:
- Strona lewa:
Panel Climatronica wtyczka czarna 16-pinowa [pole „D”]:
Przewód czerwony gruby wsunąć w pin 5
Panel Climatronica wtyczka brązowa 16-pinowa [pole „C”]:
Przewód czerwony cienki wsunąć w pin 10
- Strona prawa:
Panel Climatronica wtyczka czarna 16-pinowa [pole „D”]:
Przewód niebieski gruby wsunąć w pin 6
Panel Climatronica wtyczka brązowa 16-pinowa [pole „C”]:
Przewód niebieski cienki wsunąć w pin 9
Przewody brązowe zakończone oczkiem przykręcić do punktu masowego.
Maty sprawdzone na krótko grzeją, po podłączeniu do climatronika vag wyrzuca mi błąd że 01853 przerwany obwód usterka elektryczna. Sprawdzałem miernikiem i prąd między kostka fotela a kostka do climatronika dochodzi więc obwód jest jak najbardziej sprawny. Więc jiz totalnie nie mam pojęcia co się dzieje :(
Czyli problem może wynikać że mam same maty siedziska i dają one za mały opór. Spróbuję podłączyć dwie maty razem może wtedy pójdzie
w czasach kiedy oryginalna mate do 8p mozna kupic za 100zl z paluszkiem w dupie, lub caly fotel za 200-300,
powiedz za ile kupiles te maty z ciekawosci, ze tak sie oplaca Ci z tym *******ic i robic druciartstwo...
cycki opadają
Witam! Przymierzam się do dokładania grzania siodeł przód i jeśli będzie możliwość tył.
Otóż zakupiłem komplet foteli, rarytas bo podgrzewane kubły pół-skóry i z kompletna elektryka dwóch przednich foteli z czym też będę musiał się borykać ;/
Problem jest taki że fotele są z dwoma przeszyciami (przedlift) a ja posiadam z trzema (polift). Maty siedzeń są inne na pewno, ciekawi mnie jak z oparciem? Miał ktoś wogóle styczność z takim przekładaniem? Może można zgiąć maty w innych miejscach przeszyć? Czy ktoś wie czy oparcia będą te same?
I drugie nurtujące mnie pytanie ktoś podłączał grzanie tylnich foteli? odnośnie mat, według etki są wszędzie takie same, do tego regulacja z tyłu, a skąd zasilanie?
Nie bardzo cię rozumiem co ty chcesz przekładać? Napisałeś, że kupiłeś komplet foteli podgrzewane kubły pół skóry więc do nich dorób tylko wiązkę podgrzewanych siedzeń i wymień panel klimy na taki z obsługą grzania foteli. Podłącz i wszystko będzie działać nie trzeba nic kodować.
Te fotele są po wystrzale- w sumie tylko jeden fotel, ale ogolnie moje są w dużo lepszym stanie.. Dlatego musze poprzekładać wszystko.