-
i własnie jakoś podpiąłem tak tylko na szybko do akumulatora te dwa kable (jeden czerwony z bezpiecznikiem + i drugi czarny -) i wpiąłem sie znów do tej kostki tak jak niżej napisałem do tej brązowej kostki no i nic sie nie dzieje, pewnie cos zle robie ale nie wiem co:/ płytka do pilota pasuje idealnie jakby od niego była, baterie dali dwie mam nadzieje ze nie rozładowane:P bo juz głupieje dlaczego nic sie nie dzieje na nic nie reaguje:/ czy najpierw musze wszystko podpiąc później pilota zakodowac dopiero sprawdzic czy bedzie działac?
-
A dotknij tylko jakims kawalkiem przewodu z jednej strony na przewod brozowoczerwony a z drugiej do masy karoserii ale przedtem wez zamknij drzwi kluczykiem otworz i dopiero sprobuj
-
okej zrobiłem tak jak mówiłeś i sie zamkneło wszystko (prawe drzwi, bagaznik i wlew) oprócz oczywiscie lewych drzwi bo były otwarte
-
No widzisz.Czyli problem ze sterownikiem a wklej zdjecie od drugiej strony plytki.
-
http://img849.imageshack.us/img849/7...1118410001.jpg
to co by mi felerny sterownik sprzedali?;/ no bo chyba do akumulatora dobrze podpiąłem
-
Wogle takich rzeczy sie nie podpina bezposrednio do aku to raz ale nie to jest problemem.Podepnij tylko plus i minus i nadus pilota ktory kolwiek przycisk (otwieranie/zamykanie) i posluchaj czy przekaznik na sterowniku cyka przy wciskaniu
-
nic nie słychac:/ prąd raczej przechodzi bo gdy ptrzymam kabel do minusa i jak dotykam kablem z bezpiecznikiem do plusa to wyczuwalny prąd, nie widac iskier ale słychac jakby prąd przechodził ale nic w sterowniku nie słychac:/ bezpiecznik tez jest okej wiec juz nie mam pojecia co jest nie tak:/
a mozna jakoś miernikiem sprawdzić czy rzeczywiscie przechodzi prąd przez sterownik?
-
Mowisz ze slychac jak by przechodzil? To interesujace co piszesz ;) jesli nic nie pstryka to nie dziala sterownik lub piloty nie dzialaja.
Powiem tak.Parzac na chalupniczy sposob wykonania nadruku na laminacie sterownika to wcale bym sie nie zdziwil jakby byl skopany.
-
hehe tzn nie piszczy nic wiec to nie jest tak że go słysze:P ale jest inne zachowanie jakbym tylko do samego plusa dotknął przewód wtedy by sie nic nie działo a tak słychać takie drapanie jak przesuwam po plusie (tak jak jest w przypadku gdy jest duze napiecie tylko wtedy jest to intensywne i są iskry)
Dodano:
a mozna jakos inaczej sprawdzic czy prad przechodzi przez sterownik, tak jak wczesniej pisałem np miernikiem? jak nie to pozostaje mi tylko dzwonic do goscia z allegro i go ciepło przywitac:P
-
Spoko wiem o co chodzi:D
Sprawdz oba piloty moze tylko jeden nie dziala moze baterie zle wlozyles no niewiem co tu jeszcze moze byc.Jesli wszystko jest ok to moze zadzwon do sprzedawcy i powiedz ze po podlaczeniu zasilania nie slychac przekaznikow przy przelaczaniu wiec cos jest nie halo.