Bajt 11 faktycznie, jak zaznaczylem to mi przestaly kierunki mrugac przy zamykaniu auta - pewnie myslal ze jest dach niezamkniety. ;)
Printable View
Bajt 11 faktycznie, jak zaznaczylem to mi przestaly kierunki mrugac przy zamykaniu auta - pewnie myslal ze jest dach niezamkniety. ;)
Witam!
Mam problem ze swoim audi a3 sportback mianowicie:
tylne lewe drzwi zamykają się pilotem ale po otworzeniu pilotem można je otworzyć tylko od wewnątrz i dopóki nie zostaną zamknięte z pilota to już działają poprawnie. jak zamkniemy z pilota to historia sie powtarza. FIS widzi drzwi i wykrywa ich otwarcie lub zamknięcie, podświetlenie działa bez problemu.
Drugi symptom to z pilota mogę otworzyć i zamknąć szyby po za lewą tylną tj. po naciśnięciu otwierania szyba otwiera się ale po naciśnięciu zamykania szyba delikatnie unosi sie i opada dalej. Podniesie się dopiero w momencie osiągnięcia najniższego półożenia.
Nie wiem o co chodzi i czym to jest spowodowane
Prosze oo pomoc lub nakierowanie na przyczyny
Probowales od nowa zaprogramowac szyby?
Tak kombinuje z tymi szybami i lusterkami
A jak by tak podłączyć szyby i sterowanie lusterkami bezpośrednio pod akumulator (żeby ciągle miały zasilanie) bo po wyjęciu kluczyka komfort szyb się odłańcza nawet w trakcie zamykania
I podpiąć się pod sygnał centralnego zamka
Myślę że z szybami nie było by problemu bo można puścić jeden sygnał do auto do przyciska szyby (auto zamykanie)
Gorzej było by z lusterkami bo potrzebuje 2 impulsów (do zamykania i otwierania centralnego idzie jeden ten sam impuls czy 2 inne?)
Do składania lusterek i rozkładania
Ma ktoś jakieś pomysły?
Może sterownik komfortu z innego auta da się podpiac?
- - - Aktualizacja postu - - -
Tylko że przy domykaniu drzwi podczas jazdy (chyba 20km/h) składały by się lusterka :(
Do jakiej prędkości składają się lusterka podczas jazdy?
Myślę ze z szybami nie było by problemu
Kwestię lusterek masz tutaj :P
http://www.a3-club.net/forum/showthr...29#post1233029
No tak tylko ze ja nie chce zadnego kombinowania w jakies przelaczniki pochoane
Chce mieć wszystko mormalnie i żeby normalnie dzialalo
Trzeba będzie podpiac się pod modol centralnego zamka żeby tylko skladal przy zamknieciu z kluczyka
No tak tylko ze ja nie chce zadnego kombinowania w jakies przelaczniki pochoane
Chce mieć wszystko mormalnie i żeby normalnie dzialalo
Trzeba będzie podpiac się pod modol centralnego zamka żeby tylko skladal przy zamknieciu z kluczyka
No to jak chcesz normalnie to musisz sam wymyslec sposob bo producent nie przewidzial automatycznego skladania lusterek w A3.
robisz tak jak jest zrobiono na http://www.a3-club.net/forum/showthr...29#post1233029 ale zamiast recznego wlacznika dokupujesz przekaźnik który zamyka i otwiera przewod i wszystko działa i jak samo robisz z domykaniem szyb
kupujesz przekaźnik kroty odtorzy przewod po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjni (przyciski szyb będą ciagle aktywne) i podpinasz impuls z centralnego do automatycznego domkniecia szyb (na razie nie wiem jakie to piny ale jak wszystko ogarne to się tym podzielę i napisze krok po kroku jak to zrobić) oczywiście jeżeli będzie wszystko dzialac :)
Mysle ze powinno bez problemu
Już wszystko mam zaplanowane i w weekend za to się biore
sorki zly link http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?93494-Monta%BF-sk%B3adanych-lusterek-z-Pilota-A3-8P-Przeka%BCnik-361&p=1233029#post1233029
chcialbym uruchomić domykanie szyb i szyberdachu z pilota i mam pytanie czy musze dokupić moduł czy bede miał to w module komfortu?
jak włoże kluczyc w drzwi,zamkne auto i przytrzymam to szyby i szyberdach zamykaja się same.
nie chce sie czytac?
leci karta.