idź w bosha. Jak masz kasę to s5 polecam. 77Ah :D
Printable View
Z tej 3 wybrałbym Centre ze względu na wyższy prąd rozruchowy, a to podstawa przy odpalaniu...
Obecnie niedawno sam byłem zmuszony do szybkiego zakupu aku i pod ręką był tylko ten Kager 74AH 680A - rewelacji nie ma, ale narzekać za te pieniądze też nie ma co...
Akumulator zakupiony, co prawda niespodziewanie, bo nie zdążyłam się zastanowić... ojciec zrobił dziecku niespodziankę i wracając z pracy kupił mi Centrę, założona, póki co pali na dotyk, zobaczymy jak będzie jutro z rana :P Dam znać :-)
Ja mam od ponad miesiąca aku Centra Futura 72Ah bo wcześniejszy oryginalny Varty padł całkowicie i musiałem wymienić. Nie mam najmniejszych problemów z odpalaniem, nawet po 2-3 dniowym postoju na mrozie.
Witam,
Używam Centra Futura 75Ah 720A już 2 lata po tym jak padł mi oryginalny Bosch.
Moja centra spisuje się rewelacyjnie, zeszłą zimę nawet przy -30st.C. kręci b.dobrze a autko trzymam pod blokiem na dworze. Tylko raz ją ładowałem przed ubiegłą zimą tak powiedzmy zapobiegawczo - małym prądem (według zaleceń 1/10) przez 12h.
Dobry akumulator według producenta powinien mieć spoczynkowe 12,4V.
Dziś sprawdzałem swoja centrę i ma 12,34V więc jest ok. Oczko też jest ok bo zielone ale to podobno tylko bajer, który po roku przestaje działać - tak twierdzi producent.
Polecam ten akumulator do Diesel'a.
Koledzy a ja polecę akumulator Topla, chciałem centrę futurę a został mi polecony ten :) mam w autku 66Ah i jak na razie spisuje się super
Witam Panownie, mam pytanie co polecacie :
CENTRA PLUS 74AH 680A
CENTRA FUTURA 72AH 720A
Cena jest prawie podobna do siebie, ale droższa jest CENTRA PLUS.
Co polecacie i co doradzacie ?
dodam że teraz mam śmieszną firmę DUPLET ale nie wiem jaką dokładnie. w Zimę przez 2tyg na mroznych temp dał rade potem to juz w ogole nic nie kontaktowal. Słabo kręcił i wkoncu przestał, trza bylo podładować go z innego auta. :) Czy to dobra firma ? bo jest niby za 220zł DUBLET 80AH 790A.
Pozdrowienia dla całego Klubu a3 ;)
Futura lepsza bo ma większy prąd rozruchowy, a 72Ah spokojnie wystarczy. Nawet gdyby była droższa to bym się na nią zdecydował.
Siemano :) Muszę wymienić aku w mojej ASZcie :P (disel ,2002 rok)
Może ktoś mógł bym mi doradzić jaki kupic ?? :) jaki bd dobry a jaki odpada :)
Zdecydowanie Centra Futura 77ah. Przy mrozach rzedu -25 stopni po trzech dniach nie używania od pierwszego strzału w TDI.