Niestety nie pomogło :(
Printable View
Chciałbym zwrócić pewną uwagę osobą które uważają że Pur (i inne płyny do mycia naczyń) są dobre. Wielokrotne używanie takich specyfików powoduję płowienie/blaknięcie lakieru. Także - Odradzam :salut:
Czy ktos ma jakies konkretne zdanie na temat Meguiar's Scratch X ??
http://www.autokosmetyki.pl/,p1293.html
Chodzi mi o usuniecie drobnych rysek widocznych pod slonce, po myjce( u niemca :/ ).
Lub jakis inny produkt o ktorym nie pisano na forum a usunie ryski ;)
Możesz spróbowac Paint Cleanerem Meguiar'sa, ale zwykle jednak bez polerki się nie obejdzie :( ScratchXa trochę szkoda, bo ma wydajność mniejszą, niż paint cleaner (ale skuteczność wyższą) - jest przeznaczony do lokalnego usuwania rys i czasami się nawet sprawdza. Mi udało się nim przymaskować kilka drobnych rys na ciemnym lakierze.
uzx a slyszales cos o nowosci od Meguiras pod nazwa SwirlX ? Ponoc jest wlasnie na takie delikatne pajeczynki, tylko nie wiem jak w praktyce...
mysle ze zdecyduje sie na tego Swirlx'a lub poczekam na nowego ScratchaX 2.0, na forach z UK przeczytalem ze rewelka ze jeszcze lepszy od poprzednika ;) Szkoda mi auta dawac na polerke mechaniczna, kolor jest gleboki swiezy, jednak te male ryski ;) nie liczac dwoch pozostalych nie do usuniecia bez lakiernika.
ja nie jestem w pełni zadowolony z tego preparatu
chciałem usunąć nim koliste zarysowania (powstałe po 2-3 wizytach na myjni automatycznej) i niestety znaczna większość tych zarysowań pozostała
lepiej zaopatrzyć się w ScratchX 2.0 i zastosować w najbardziej widocznych miejscach, SwirlX jest dobry na usunięcie naprawdę drobnych zarysowań na całej powierzchni auta, gdyż łatwo się ściera i jest wydajny
siemka a znacie moze jakis środek do natłuszczenia-napuszczenia kierownicy skórzanej zeby sie nie scierala ??? wiem ze bedzie sie sie kiera slizgac i ze to głupi pomysl ale niechce miec tego zjawiska co sie przydazylo kierze w poprzednim aucie :mad: