Entenowi coś się z rana jednostki pomieszały.
http://www.willtheyfit.com/
Na tej stronce możecie sobie ładnie ponaciągać opony i obejdzie się bez niedomówień;)
Entenowi coś się z rana jednostki pomieszały.
http://www.willtheyfit.com/
Na tej stronce możecie sobie ładnie ponaciągać opony i obejdzie się bez niedomówień;)
dziekowka przyda sie ! :D
wojt, które jednostki mi się pomieszały?
jeśli szerokość felgi jest podawana w calach to przeliczam na centymetry:
9 cali razy 2,54 co daje nam 22,86 centymetra szerokości felgi
szerokość opony z oznaczeniami 245/40 to bodajże 245 milimetrów czyli 24,5 centymetra
jeśli podana szerokość opony jest większa niż szerokość felgi
(24,5cm (opona) > 22,86 (felga) )
to powiedz mi gdzie się pomyliłem w jednostkach proszę ;)
pacjent a3 SB 2006RM zawias seria
felgi to:
18X8,5 ET45 przód
18X9,5 ET40 tył
czy podejdzie i będzie ok(brak ocierania)?
tył na pewno będzie obcierał
a jak felgi o szerokości 8,5J z ET40 R19, będą na tyle tarły?
a Ty masz zawieszenie na gwincie? czy s3? moim zdaniem będą
zwykłe S3.
ciekawe bo gościowi na 20" felgach z ET40 x 8,5j i oponie 235/30 nie trze, sprężyny H&R, bez gwintu:
http://cdn.mkimg.carview.co.jp/minka...t=3913616a8317
to są te same felgi tylko w rozmiarze 19"
w tym momencie na BBSach CH 18" mam ET35 przy 8j z tyłu i we 2 osoby mam delikatnie przycierki o rant ochronny opony, z tego co liczyłem konfiguratorami felg, wychodzi że felga będzie podobnie schowana jak przy obecnej feldze.
może jeździ w 2 osoby maks? i ma odboje albo gwint? ja mam 7,5 cala felge ET 38 zawieszenie -30 mm i trze
ciekawe bo w eskowych felgach 7,5j z ET54 + 225/40/18 i dystansie 15mm na tyle, latam sobie jak chce i 0 przycierek, ET z tego wychodzi 39.
ta felga: http://www.ausmotive.com/images/Audi...ortback-06.jpg
u mnie wystarczy, że siądzie dorosła osoba z tylu i są obcierki, które mnie doprowadzają do szału
jak tył pusty to się nie zdarzają
ja jechałem z 2 osobami z tyłu i nie było problemów, nie wiem o co chodzi :confused:
może w SB są inaczej ułożone nadkola i dlatego nie trze. Ty masz HB?
Nie łatwiej jest poszukać felg z odpowiednim et, mieć pewność a w razie czego ET zmniejszyć dystansem?
ps. Jakby ktoś szukał to mam BBS CH 18 ET51 i chętnie odsprzedam albo wymienię za inne.
Nic, kompletnie nic nie trze. Robiliśmy test nawet przy komplecie i pełnym bagażniku.
HB, co nie zmienia faktu że cal więcej na feldze bo 1mm różnicy w ET nic nie zmieni, może powodować tarcie, mówię o 19 ET40 i feldze 8,5cala
też na pewno przy Twoje i mojej konfiguracji auta, ma znaczenie zużycie i twardość zawieszenia, w S3 trochę to chyba inaczej pracuje :)
i w realu dowiedzieć się co będzie, bo przy małych różnicach to w jednym aucie trze w drugim nie
luzik, dam znać, już i tak nie mam odwrotu :)
czyli może mieć znaczenie SB czy HB do tych konfiguracji?
Zyzio, co powiesz na to? http://tablica.pl/i/oferta/bbs-ch-r-...5-ID4jpzz.html .
Jak widać ch 7,5j et51
ale to nie jest do końca oryginalny BBS. To jest felga BBS zrobiona dla AUDI, jest pozbawiona napisu Motorsport który jest tutaj kluczowy i jest zmieniona szerokość felgi oraz jej ET w stosunku do oryginału, kolor felgi jest również zmieniony niż te które bezpośrednio wychodzą z firmy - są bardziej metaliczne i mają niepowtarzalny kolor, sporo jaśniejszy niż normalna aluminiowa felga zrobiona dla AUDI.
Poczytaj trochę na ten temat bo nie ogarniasz :)
ps tutaj jest dobry link z podglądem różnych felg w naszych A3/S3:
http://www.audi-sport.net/vb/a3-s3-s...ce-thread.html
Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie BBS CH to BBS CH a fakt, ze nie ma tego napisu akurat mi zdecydowanie bardziej odpowiada niz mialby on tam byc. Kolor specjalnie zmienilem na czarny, dlatego, ze taki mi po prostu bardziej odpowiada, zawsze mozna przeciez pomalowac w ori kolor.
A ET i sszerokosc? Dla mnie wrecz idealne do A3! :)
Ale moze ja sie po prostu nie znam..
Zyzio, u mnie gwint weiteca. skrecony na sam dol.
przy opinie 225 moze Ci trzec, ale co za problem? kto chce szuka sposobu kto nie chce szuka powodu.
wydu.pczysz srubki mocowania, pomodzisz nadkole i wlezie i et 30 ;]
Panowie 18 8J ET42 z oponka 225/40 ew 215/40?
Zawieszenie ori, mam odboje z tylu juz.
Bedzie trzec, jak myslicie? ;)
Na oponie 215 na pewo nie bedzie. Zreszta z 225 pewnie tez
Z odbojami nie bedzie nawet na 225. Jak je zdejmiesz to na dobiciu beda delikatne przycierki.
Tapatalk
Jeszcze jedna konfiguracja - 8J ET42 opona 205/40 zawias seria + odboje.
Co Wy na to?
Mysle, ze nie powinmo, ale wole sie upewnic :)
Nie będzie
Tapatalk
Tak btw, to po co Ci naciąg i ori zawieszenie?
Tapatalk
Mam okazje kupic taki komplet po prostu z oponami juz.
To zestaw do gwintu
send from smartphone
8,5 x 19 przód i tył
et 60
da radę na ori zawieszce?i jaka opona do tego?
a3 SB 2006RM
pytanie, alu 18" 5x112 et30 8,5" bedzie to grało w 8P na zawieszeniu Ambition ?
Jak dla mnie to jedyne co Ci będzie grało to opony o błotniki.
haha POnior w formie :D
bedin - oczywiscie ze bedzie tarlo i to bardzo no chyba ze sobie troche zmodyfikujesz nadkole
klamamoto- powinno wejsc, najlpeiej z opona 215
rol4nd trochę? trochę bardzo
heheh dzieki chlopaki a powiedzcie mi koles ma w A4 B5 Przód 8,5J et38 i tył 9J et34 na oponie 215/40/18 to tez ciezko zeby weszlo ?
albo jeszcze
8Jx18 et42 juz chyba powinno wejsc ?
do 8P prawie każda felga z ET poniżej 40 będzie powodowała tarcie, nie wspominając już o szerokości 8,5'
8Jx18 et 42 przy obciążeniu i w wersji 3D może trzeć, do codziennej jazdy się nadaje, najwyżej założysz odboje jak jeździsz w więcej osób, a jaka opona do tego?
normalnie to jezdze sam,, max 3 os .
opona 22540/18, czy lepiej zrobic naciag na 205/40/18 ??
zależy co chcesz uzyskać, jak przeważnie jeździsz sam to co tam wolisz, odboje sobie wsadzisz i będzie dobrze na każdej oponie
czyli jak zrobie wiekszy naciag na oponie np ta 205 to bedzie mniejsze prawdopodobienstwo ze bedzie tarlo dobrze rozumiem ?
tak,
ale Ty masz SB czy HB? i jakie zawieszenie bo chyba nie pisałeś?
3 drzwi SB,, ambition wersja
SB 3D:confused:
jedno wyklucza drugie;)hehe
Jak max 3 osoby to nie powinieneś mieć problemu z obcierkami
Tapatalk
czy posiada ktos taki setup: 7.5J x 17 H2; ET 38 (gumy 225/45) ?
w teorii moze trzeć. interesuje mnie czy ktos ma taki zestaw ??
ja mam dokładnie taki, przy moim 3D trze tył przy obciążeniu i wybojach :)