podal by ktos linka na pw z dobra mapa 2014 (z aktualizacia)
Printable View
podal by ktos linka na pw z dobra mapa 2014 (z aktualizacia)
W RNS E praktycznie takich opcji nie ma;)Cytuj:
mad_mike
http://www.a3-club.net/forum/images/...er-offline.png
Dodatkowo mam pytanie: Po wciśnięciu przycisku CAR na RNS-E wyświetla mi sie jedynie wersja oprogramowania. Jak jest u Was? Czy można na ekran RNS-E wrzucić jakieś inne przydatne dane? typu VIN, ciśnienie oleju, doładowanie, poziom paliwa itp?
Jedynie odpowiednia wersja softu( specjalnie pisana) mozna sobie cos takiego zrobic
http://img692.imageshack.us/img692/9951/img6079l.jpg
Witam w swoim RNS E mam aktualnie wersję softu X--- i chciałbym wrócić do fabrycznej wersji,dowiedziałem się już że żeby można było obniżyć ten soft muszę coś zmienić vagiem w adaptation w kanale 97. Po wizycie u elektryka doszliśmy do tego miejsca lecz nie wiem co zmienić? co wpisać? Możecie doradzić co dalej?
97 - Adaptacja, z 0 zmieniasz na 1
Sent from my iPhone using Tapatalk
Czy to prawda, ze w wersji 193 przy fabrycznym zlaczu do iPoda w schowku na nawigacji pokazuja sie tytuly piosenek z tego ipoda, mozna wybierac artystow itp.. W przypadku wer. 192 tylko plejlisty i nie ma wyswietlania tytulow piosenek itp?
Mam Concert, zlacze iPod i wyswietlaja mi sie plejlisty, zeby zmienic artyste musze wyjac iPoda, wybrac na nim co chce sluchac i ponownie wsadzic. Meczace to.
mam maly problem z RNS , mianowicie dluzszy czas byl aku odlaczony i po podlaczeniu rns nie czyta mi wogole karty sd , ciagle pisze karta pusta mimo ze jest na niej mp3. ktos moglby pomoc?
a formatowales na FAT czy 32 ?
Panowie, mam pytanie. Chciałbym połączyć się telefonem (iPhone 5S) z zestawem Bluetooth, który był w aucie oryginalnie, jednak zostało wymienione radio na RNS-e. Wszystko jest ok, tel znajduje moduł AUDI, łączę się, wpisuje pin i tu następuje problem. Navi wyrzuca mi błąd "proszę włożyć kartę sim" nadmienię że RNS-e było dokładane przeze mnie, a czy wcześniej wszystko dobrze pracowało to nie wiem, nie sprawdzałem. Macie może pojęcie czego to wina?
Moim zdaniem masz podstawowy moduł bluetooth.
Wszystko jest na forum poszukaj troszkę to znajdziesz odpowiedź..
Ja mam iPhona 5S + Moduł BT K lub M (nie pamiętam) i działa u mnie bezproblemowo. Obstawiam, że wina w module BT.
Dziewczyna ma iP 4S i też śmiga
Podstawowe kontakty od wiek wieków miałem na karcie sim i teraz też są a reszta ściągnięta z fb.
Z tego co wiem to po polaczeniu RNSe z telefonem powinna sie pokazac lista kontaktow z sim. I zastanawiam sie czy nie jest to wina wlasnie tego se karte sim mam pusta. Co Tobie sie wyswietla po polaczeniu navi z tel?
Na fisie pokazują mi się wszystkie kontakty :). Widzę, kto dzwoni itp.
nie ma znaczenia czy na karcie czy w telefonie, iphone zapisuje tylko w pamięci telefonu i navi zczytuje mi wszystkie kontakty
To w takim razie czego to wina? Starego modulu BT?
Jaki masz numer modułu?
Niestety nie wiem jaki mam jego nr.
Mówisz o module BT w telefonie? Jeśli tak to sprawdzić go możesz na np telepolis. tam znajdź swój telefon i zobaczysz w której wersji BT masz. Jeśli chodzi o rns-e to pewnie wszystkie wersje BT od 2.0- 4.0 obsługuje...a co to masz za telefon?
Chodziło mu o numer BT w aucie.
Znacie jakąś stronkę gdzie można zaktualizować rnsa do najnowszej wersji softu ? Byłbym bardzo wdzięczny :D
Nagraj nową mapke to powinno się automatycznie zaktualizować.
Panowie - macie problem z odbiorem radia w RNS? w miescie czesto mam zaklocenia fal radiowych i pojawia sie blad zwracie na masie uszkodzony wzmacniacz, ale zostalo wszystko wymienione i dalej jest to samo.
Co ciekawe znajomy wlozyl podobna nawigacje do siebie i tez ma ten sam problem.
Czy to wina slabego wzmacniacza radiowego?
u mnie radyjko gra wyśmienicie, bez żadnych zakłóceń czy na trasie czy w mieście
U mnie też bez problemów, ściąga wszystkie stacje.
A czy czasem nie jest tak ze do RNSe jest inny wzmacniacz antenowy?
Jak mialem Concerta to mi ginelo radio w ogole po 1 minucie. Odkad wrzucilem RNS - dziala bez zarzutu. Moze masz nie takie wzmacniacze jak powinny byc
Mam rns-e i mam nieaktywny tryb telefonu. Z tego co wiem powinienem dokupić moduł bluetooth, aby telefon pod bluetooth działał. Skąd powinienem wiedzieć jaki nr seryjny modułu będzie kompatybilny z moim rnsem tak abym mógł korzystać z iphone'a 5 podpiętego pod rnsa?
Nie jestem pewien ale gdzies bylo napisane ze z koncowka H, podobno najwyzszy model
Tak jak pisze Golem - 8P0 z litera Q lub wszystkie 8P1
panowie jak odzyskać kod pin do rnse ? da sie domowymi sposobami ?
tak sie nazywa temat w ktorym to bylo opisane ale nie moge znalezc
Odzyskanie kodu pin do Navi RNS-E
temat ten został skasowany.
tak czy siak trzeba oddać do specjalisty, który się tym zajmuje zawodowo. sam nic nie zrobisz.
Ok z kodem pin sobie juz poradze ;) a ma ktoś sprawdzone spolszczenie :D prosiłbym o PW będę wdzięczny
Robił ktoś moda RNS-E u "@Woszu" w Gliwicach ?
Gościu wstawia swoje filmiki na YT z przeróbkami RNS-E, można z pendive'a oglądać filmy, działa tv cyfrowa i bez żadnego pilota tylko klawiszami na panelu radia.
Z tego co z nim korespondowałem to odpisał mi coś takiego:
Czy ktoś z forum robił u niego taką modyfikację ?Cytuj:
Jest kilka opcji modyfikacji rns-e.
1. Podstawowa, obejmujaca box ze sterowaniem tunera wiwa HD50 z przyciskow navi i wiązka do tego - koszt 240zl.
2. To co wyzej plus adapter do podłączenia kamery cofania ( obraz z kamery w szarosci) - 270zł
3. To co w pkt.2 plus konwerter koloru do kamery 340zl.
4. Kazda z wcześniejszych opcji może być rozszerzona o przejściówkę quadlock, ktora umożliwia podlaczenie zestawu bez cięcia kabli i lutowania, czyli taka opcja plug & play:) koszt tej przejsciowki to 30zl.
Jest możliwość montazu, ale tylko zestawu zakupionego u mnie. Nie zajmuje sie montażem kamery cofania, bo niemam do tego warunków.
Koszt montażu + kodowanie navi max 100zl (zalezy co juz jest w navi zakodowane i co ma obejmować montaż). Miejscowość Gliwice.
Witam,
mam problem z odtwarzaczem CD. Wkładam oryginalną płytę z muzyką, odtwarzacz widzi ją jako CD Audio,
natomiast nie można jej wybrać do odtwarzania. Oprócz tego mam 2 sloty na karty SD i je moge odtwarzać
(o ile karta jest zwykłą kartą SD, a nie SDHC).
Gdy płyta jest włożona, napis jest: "CD Audio" i jest na szaro,
gdy płyty nie ma jest "Empty disc" również na szaro,
natomiast napisy do kart SD są białe i je można wybierać (po kliknięciu, zaczyna się odtwarzanie).
Z czym to moze być związane?
Pozdrawiam
A płyta z Nawigacją działa czy też nie czyta?
widze ze czyszczenie lasera to droga zabawa, az tak mi nie zalezy :P plyty z navi nie posiadam
Droga zabawa? Płatek kosmetyczny/szpatułka do uszu i alkohol (izopropanol) .....? Sądzę, że w 30-35zł z przesyłką byś się zmieścił
na forum a4 macie cały opis instalacji tej wiwy w rns-e, wystarczy poczytać. :-)
Witam mam pewien problem bo nie działa mi cd rom a chciałbym mieć nawigacje i moje pytanko brzmi czy z karty sd mogę odpalić nawigacje