Dla mnie to Ty mozesz i 1000 tych glosnikow tam wsadzic (bo raczej nie zamontowac). Twoj cyrk twoje malpy.
Printable View
Dla mnie to Ty mozesz i 1000 tych glosnikow tam wsadzic (bo raczej nie zamontowac). Twoj cyrk twoje malpy.
Witam. Potrzebuje porady dot. suba i wzmacniacza.
Mam na oku pb-s12 w closed 30L (300W RMS) i crunch GTi 2200 (400W RMS w mostku)
Na przodzie mam alpine cda-9886r i hertz dsk 130. Tył narazie nie tknięty czyli głośniki nokia i sub nokia. Zależy mi na basie soczystym, mocnym bardziej wyczówalnym niż słyszalnym.
Przy zróżnicowanej muzyce, nie mogąc mieć 2 opcji jednocześnie to wybrać:
głośnik szybki, czy schodzący niżej?
Siemanko ;)
Mam zamiar sprawić sobie jakieś lepsze radyjko na oku mam :
1.Audi Navigation Plus
lub
2.Pioneer Avic-930BT
Które radyjko polecacie i czemu ;)
W porownaniu do ori przodu z BOSE to jak te glosniki si? maj?: http://allegro.pl/jbl-gto-508c-nowe-...179810838.html ?
Dowiedzia?em si?, ?e wzmak z BOSE jest 2 Ohm dlatego szukam co? nie gorszego ni? ori w tej impedancji.
Bardziej szukaj 25 w zamknietej , a pozatym pisz ile masz $ do dyspozycji. Na takie wróżenie z fusow to ja stawiam na es250 hertza zadowoli cie napewno .
---------- Post dodany 08-03-12 o 11:05 ----------
Wiesz tak niestety jest tutaj masz pytanie , to se poszukaj odpowiedzi , A tak na poważnie napisz ile masz $ na radyjko i jakie szukasz uzywane czy nowe , moim zdaniem jak kupisz jakąkolwiek alpinke sie nie zawiedziesz . Pisz zawsze ile masz $ na system i co ma ten system zawierac to propozycje pewnie sie jakies posypia .
Witam serdecznie wszystkich. Zazwyczaj nie nie udzielam się nigdzie na forum, staram się raczej szukać i czytać, jednak obecnie mam problem, w którym chcę prosić o radę. Mianowicie w swojej a3 (ASZ, 2002r, bez BOSE) posiadam radio KENWOOD KDC-W413U. Obecnie przednie głośniki charczą i skrzypią przy niskich tonach. Chciałbym je zmienić i stąd moja prośba: czy mogłby mi ktoś polecić jakieś głośniki do ok. 600-700 zł? Przeczytałem już wiele wątków dotyczących audio ale nie jestem w tym temacie zbyt ogarnięty i sprawia mi trudność wybranie czegokolwiek. Nie zależy mi na łupaniu, chcę po prostu w miarę dobrą jakość dźwięku. Proszę o jakieś rady i czy w ogóle jest możliwe by radio, które mam zagrało z jakimkolwiek głośnikiem na dobrym poziomie? Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych pomocą i z góry za nią dziękuję.
DLS R6A. używki dostaniesz za ok 600zł, nówki 800. Do tego porządny wzmak i okablowanie. Pod samym radiem to Helix DB 62.1 jako tako zagra, ale mały piec dużo poprawi. (tutaj za 600-700zł masz głośnik i wzmacniacz)
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie o taką radę mi chodziło. Poczytam sobie jak to wszystko dobrze zainstalować. Pozdrawiam
tomekb164 a wiesz czy kolega ma zrobione drzwi pod 16? Dodatkowo on nie chciał łupania, a Ty mu R6A poleciłeś (na szczęście nie tylko).
Witam.
Mam problem. Mianowicie kupiłem ostatnio Audi A3 z 2001r., bez radia. Samochód posiada zmieniarkę i subwoofer. I nie mam pojęcia jakie radio kupić, a zależy mi na oryginalnym radiu od Audi. Nie wiem czy różnią się radia serii Chorus, Concert i Symphony. Proszę o pomoc. I zależy mi na tym aby radio czytało MP3 (o ile w ogóle tak się da).
Dołączam zdjęcie, jako że w miejscu radia była włożona atrapa( zrobiona ze sklejki), która podzieliła cały panel na 2 wejścia, a w rzeczywistości jest jedno duże wejście.
Pozdrawiam.
racja,zapomnialem o drzwiach ;\
To ustaw je tak, zeby w 2 way zagraly srednica, a dodatkowo tweetera dalo sie sluchac. Chetnie bym to uslyszal. Niestety w tym zestawie jest tylko bas i krzykliwa gor, a to z jakiej on jest serii nie gra roli. Moje CFS-y graja duzo lepiej, a nie sa z klasy reference jak to okreslasz.
Po moich małych testach moje odczucie co do r6a - one lubią prąd, zdawało mi się, że chcą jeszcze więcej wat z pieca..
co do grania.. nie schodzą nisko.. ale do łupania w tej kwocie nic lepszego się nie znajdzie..;)
fakt, ustawienia.. rodzaj muzyki... ale one lubią grać głośno, tweeter zdecydowanie krzykliwy.. jak się go obetnie.. i da średniaki (oddzielnie 3-way) można wytrzymać ale to nie jest to..:)
morel tempo.. nie ma nic w sobie:) trzeba delikatnie słuchać, żeby nie uszkodzić konstrukcji głośnika nisko jak i wysoko tonowego..
A juz to gra w helixach , ha ha ha , ten tweeter jest i tak lepszy
Da sie ale okolice szczecina , troche dłubane ale zapewniam cie ze gra .
twoje zdanie niczym nie poprte , ale jak bedzie okazja to sie zachwyce przy okazji zakiegos zlota :)
Jak nie gra naturalnie i tak ma byc :)
Jak sie to robi bez głowy to faktycznie sie nie da , pewnie zwrotka z kosmosa .
Podsumujmy woferek r6a to naprawde dobry głosniczek jak , ktos zyczy sobie bardziej wypasiona górke mozna zmienic tweeter np na irydium ja tak kiedys miałem , a ten oryginalny na alledrogo za 200 sie sprzeda , w tych najnowszych modelach jest inna zwrotka i poprawiony tweeter , bas to nie wszystko co ten głosniczek potrafi prawidłowo uciety ma niezłego kicka , nogawka potrzesie .
niedługo karutkowski przyjeżdża do Polski a mieszkamy od siebie jakieś 40km..więc daleko nie będzie, do Włoch raczej za daleko..:)
fakt.. osób, którzy chcą stworzyć coś fajnego z ca audio co raz mniej.. ja się narazie z c.a uspokoiłem bo w niedługim czasie będę zmieniał auto..
po zakupie innego auta będę robił 3-way, poluję na piec k2/03-pod woofery zapewne będą to jakieś 16stki a k2/01 na zwrotnicy średnica i wysokie..
ale co do 16-stek najprawdopodobniej pójdę w stronę TEChnology:)
Dobra droga , 3 way to ciezka sprawa miałem cały zestaw f1 , ale nie podobało mi sie to granie i sprzedałem , (w wydaniu teca miałem wszystko )sredniaki jeszcze mam , moze kiedys ale na dzień dzisiejszy to jestem zdania ze dobre 2 way lepsze niz 3 way , zestroic 3 way to sztuka , bo to co fabryczne to nie jest to zabardzo uniwersalne i w wiekszosci sie nie sprawdza brak tego czegoś , takiego pazura , pewnie wiesz o czym pisze ;) Jak ludzie nie maja gdzie posłuchac dobrego systemu to bazuja na tym co moga posłuchac i tak sie gusta spaczaja , i pózniej pisza o jakosci w muzyce , słuchaja techno nie mozna mowic o jakosci bo tam nie ma , wystarczy właczyc jakąs gitarke np nils lofgren
(takie cos na dobrym sprzecie wymiata jak mało co )
http://www.youtube.com/watch?v=dVnbbK4SisQ
i system nie daje rady , ostatnio słyszałem gitare z suba tak se gosciu zestroił wysoko .
a tak przy okazji r6a (wofer pierwsza seria , ponoć te pozniejsze nie to ) w 3 way robi robote , słuchałem kilku systemow które wymiatały , grało to niegorzej niz zestaw f1.
jak robiłem u kolegi na r6a to kick naprawdę był konkretny, ale coś w nim jeszcze mi brakowało..ale za te pieniążki wart jest swojej ceny.
3way jak się robi na takich samych wzmacniaczach z tej samej serii.. to jest ok.. gorzej jak wszystko z innej beczki:)
miałeś okazję odsłuchać Focala 165KRX2 ewentualnie porównać do tec-a 155
kiedys słuchałem utopi szału nie było , dobry bajer to reklama , ale jak chcesz fokala to mam znajomosci w soni i cenke tez moge miec dobrą , duzo jest w necie opini ludzi handlujacej dana marka i te opinie sa stronnicze , wiadomo zeby sie cos sprzedawało trza o tym pisac , peing tak ma , gówno na kiju a ludzie kupuja . Z gotowych zestawów dls gra przyzwoicie np nobelium , ale nijak to porownac np do revelatora czy supremo bo to jest namiastka tego co potrafą . Najlepiej zrob tak jak ja wybierz sobie taki zestaw nie gotowy i dłubaj przy nim do skutku , mnie ktos kiedys z 10 lat temu powiedział ze mam dobre głosniki ale nie graja i nie zmienałem głosnikow tylko dłubie przy nich cały czas , na poczaek aktywnie duzo mozliwosci a jak juz to ogarniesz to pasywka plus aktywnie i bajka .
kawałek niczego sobie:) najważniejsze usłyszeć to co inni nie usłyszą:)
Jak się spotkamy to mam nadzieje, że użyczysz mi swojej 9835, bo chciałbym zobaczyć co ten woofer zagra na Audio Arcie jak mu odpowiednio odetniemy co nieco od góry i dołu. Na gorze zagra wtedy Hifon, który teraz ogarnia wszystko w biampie, bo ma filtry. Oj bedzie mięcho z drzwi coś czuję ;)
AA też sobie dobrzeradzi, a nawet bardzo dobrze na dole. Gorę trochę ostrzy, dlatego nie będzie jej grał :)
Tu nie ma wiele do posłuchania jak sam cos komuś nie zrobie to lipa . Jak ktos z okolicy chiałby posłuchac r6a z golfie 4 odnosnie tematu wyboru głosnikow to nie ma problemu .
Te płytke sobie zapodajcie
http://www1.plus.pl/muzodajnia/main/...+Acoustic+Live
Na testa gory idealna , nr 5 był na płycie testowej pasca chyba 2006 albo cos koło tego .
klawiatura Ci padła;)?
już wiem co sobie pomyślałeś... będą robić łubu dubu:)
Jak myslisz o 3 way to moze sobie policytujesz bo warto http://allegro.pl/okazja-dls-iridium...207851927.html
zgadza się 20 stkę tą słyszałem to za bardzo subowa była.. bassu mnóstwo, głęboko i przyjemnie.
Zalezy jak ja utniesz , na 70 hz nie powinna byc subowa . A z drugiej strony czemu nie 2 takie wofery zamiast suba i full pasmo od dołu .
I tak ma byc , kupujesz to na co cie stac i w miedzyczasie czy przy okazji wymieniasz lub dokładasz , tak to działa . zawsze trzeba pisac co kto planuje pózniej i ile ma do wydania teraz i czy pózniej bedzie chciał dołozyc cos , preferuje nowe czy z 2 ręki , lub allegro łatwiej mozna doradzac , takie informacje trzeba podawac a nie kupie głosniki do 650 i co dalej ???
Witam, mam pytanie czy 9853r - posiadający wyjścia rca 2V nada się do podłączenia wzmaka, ewentualnie później drugiego, czy lepiej poszukać rca 4V ?
Alpine 9853 posiada 3 wyjścia RCA o napięciu 2v ogólnie to nie przeszkadza w podłączeniu wzmacniacza, jak znajdziesz 4 voltowe to zazwyczaj to będzie wyjście na sub z tego co pamiętam.. a reszta to 2v.
jak jest 4 voltowe to jest lepszy mocniejszy sygnał, ale nie wiem czy odczujesz różnice.
Nada się. W niektórych przypadkach to i te 2V to za dużo.
Ok dzięki. Bo właśnie jakiś magik pisał że 2v za słabe, osłabi dźwięk, i że się nie nada i bla bla..
A właśnie widzę w opisie karutkowski, że masz alpine 7893, powiedz mi czy miałeś okazję porównać inne radio na swoim sprzęcie?
Bo z opisu wynika że ma bardzo fajne funkcję, i też o niej myślałem ale nie ma jej na allegro, tzn jest jedna ale uszkodzona.
Ma troche bajerow, ale przede wszystkim dobry dzwiek, a to chyba najwazniejsze ;) Ciezko znalezc w dobrym stanie, bo to juz dosyc stare radia. 7894 jeszcze troche lepsza, a te czasem sie pojawiaja w niezlym stanie.
Witam.
Mam problem. Mianowicie kupiłem ostatnio Audi A3 z 2001r., bez radia. Samochód posiada zmieniarkę i subwoofer. I nie mam pojęcia jakie radio kupić, a zależy mi na oryginalnym radiu od Audi. Nie wiem czy różnią się radia serii Chorus (I i II), Concert. Które polecacie?
concerta
wiem, ze moze juz to bylo wiele razy ale stron jest duzo...
jedno konkretne pytanie - jaki polecacie suboffer do bagaznika? z wbudowanym wzmacniaczem czy osobno? nie chce nic co samochodem bedzie skakac ale ladny basik w bagazniku ;)
1. nie ma podanej kwoty- nie ma wyboru
2. skrzynia z wbudowanym wzmacniaczem to jakieś nieporozumienie.. zawsze oddzielny
3. nie chcesz nic aby skakało w bagażniku.. najlepiej wygłuszyć klapę i pozostałe elementy za tylnym siedzeniem,
4. ładny bassik tzn jaki .. zależy jakie masz oczekiwania.
ps. Przedni zestaw masz ogarnięty? skoro chcesz w bagażniku subwoofer..
---------- Post dodany 24-03-12 o 21:07 ----------
temat wałkowany dzisiątki/setki razy.. proponował bym się posiłkować lekturami z tego linku
http://www.a3-club.net/forum/showthr...044#post907044
nie mam jakoś szczególnie przeznaczonej na to kwoty.
ok bede pamietal
nie o to mi chodziło. Nie chce po prostu jakiegoś basu który cały samochód mi zagłuszy, jedynie fajny basik delikatny...
a o jakie oczekiwania Ci chodzi? bo za bardzo nie rozumiem pytania. Chce, żeby puszczając muzykę mieć w uszach również bass, żadnych większych oczekiwań.
a przód gra ładnie w oryginale, przynajmniej ja nic nie zmieniałem i dźwięk naprawdę czysty, brakuje mi tylko basu
moje pytanie odnośnie Twoich oczekiwań tyczyło się jaki lubisz bas.. I jaką muzykę słuchasz..
Skoro uważasz że oryginalny sprzęt w audi gra ładnie- to jestem pełen podziwu.. Bo to nie gra..
Chcesz delikatnego czystego basu proponuje głośnik jl audio 10w3 w closecie.