można wyłączyć.
Ja mam net wyłączony ponieważ jestem na etapie przejścia z Plusa do Playa (w Playu mam dodatkowy pakiet internetowy a w Plusie nie więc nie uważam, że wyłączenie netu w tym przypadku jest bez sensu) ;] Poza tym w pracy mam wi-fi...
Printable View
no właśnie, era daje małą paczkę w abonamencie który wybrałem bo tylko 100mb. Teraz mam 500mb ale mało używam netu. Pewnie te 100mb wystarczy mi na samą aktualizację??
spoko lawina. 100mb wystarczy na jakies *******y, proste aplikacje z marketu, sprawdzenie poczty, itd... Ja mam 2GB i jade ostro (youtube, przegladam neta normalnie na kompie z telefonu, tam gdzie nie mam normalnego internetu, itd.) i jeszcze ani razu nie wykorzystalem tych 2GB... To sie przydaje jak w ogole nie masz internetu, ale jak na telefon to poprostu juz jest za duzo ;)
Malik ale same aktualizacje troszkę zjadają prawda?? Ja mam teraz 500mb i jak się bardzo postaram to może zużyję 300. Z tym że teraz to chciałbym mieć mniej mb a więcej minut dlatego te 100 chyba faktycznie wystarczy.
U mnie trochę bez sensu by było siedzenie przy kompie z dostępem do internetu z telefonem w ręku :D a że siedzę 8,5 godz dziennie to po pracy mam mało czasu na net... ale w sezonie to co innego- całe weekendy poza domem na zadupiu i wtedy to się android może przydać ;)
Lawina, same aktualizacje mozesz wylaczyc (przestawic na reczny tryb) i przeprowadzac je kiedy masz poprostu zasieg WiFii :) Zostaje Ci zalozmy te 100mb na czyste przegladanie netu, sprawdzanie poczty, itd.
Malik, dzięki za info. A powiedz mi, da się to zrobić z pozycji telefonu czy trzeba ściągać APN-droida jak w przypadku g1??
Mozna to zrobic normalnie z pozycji telefonu :) Tez na poczatku mialem wylaczone automatyczne aktualizacje i dzialalo jak potrzeba :)
aha, no to fajnie. Jak chcę sobie coś zaktualizować włączam Wi-Fi, wybieram opcję aktualizuj i tyle?
Yeap. Ba, mozesz ustawic zeby Ci sie aktualizowalo automatycznie, ale tylko kiedy jestes w zasiegu WiFii :D To tez dziala calkiem sprawnie :)
ale mówimy cały czas o HTC wildfire? :)
Mowimy o Androidzie 2.1 :) Froyo 2.2 ma jeszcze wieksze mozliwosci.
W Wildfire mozna zainstalowac samemu sobie nawet Froyo 2.2. Niestety w play nie ma tej aktualizacji w ramach gwarancji. W innych sieciach chyba nie ma problemu.
Domyslnie nie wiem co jest w tym telefonie, zaraz sprawdze :)
http://www.androidal.pl/htc-wildfire...tygodniu/14889
Dodano:
Dobra, doczytalem.
Domyslnie jest Eclair 2.1. Posiada on wszystkie te funkcje o ktorych Ci mowilem :)
Bedzie Pan zadowlony.
http://www.htc.com/pl/product/wildfi...ification.html
A no i git, dzięki Malik :thumbright:
Argumentem za nie kupowaniem tego telefonu w Play jest brak aktualizacji.
Chodzi Ci o brak aktualizacji do Froyo 2.2? Normalnie play tego (poki co) jeszcze nie dostarcza. Mozesz sobie to zrobic sam, teoretycznie tracisz gwarancje, w praktyce podobno nikt tego nie sprawdza.
yyy a mi się właśnie coś instaluje ;]
tak to z babą właśnie jest- pokazało się żeby zainstalować to się klika "ok" a później się zastanawia czy dobrze zrobiła ;]
Wiolka, pewnie Ci się wersja androida aktualizuje :D:D albo włączyłaś autodestrukjcę, uciekajjjjjjjj ;););)
no własnie się obawiam, że to ta aktualizacja, bo ja jeszcze w Plusie jestem więc sobie automatycznie wyskoczyła a że ja zawsze klikam "ok" to teraz tak jakby telefon mi cos zainstalowal i tak jakby sie zawiesil? :) rewelacja..więcej nie będę czytać co Wy tutaj wypisujecie :P to przez Malika! :D
Dodano:
nasz kurwunia! pewnie, że to ta aktualizacja! I co? Teraz nie będę miała gwarancji?!
Wiolka, wrecz przeciwnie :) Jesli poszla Ci aktualizacja jak mialas telefon jeszcze w plusie to bardzo dobrze. Jesli poszlo to normalnie, wlasnie tak jak u Ciebie to gwarancja obejmuje taki poces. Smialo ciesz sie nowa wersja systemu :)
Uff... no poszło normalnie, bo w Plusie jestem do marca. Ale telefon w Playu został zakupiony. Aaa niech mnie w nos pocałują :P wyskoczyło->kliknęłam-> jest... :) i takiej wersji będę się trzymać. Nie widzę na razie żadnej różnicy :lol:
Troche roznic jest, ale diabel tkwi w szczegolach. Najwieksza roznica to odblokowanie dla systemu dodatkowej pamieci operacyjnej. Telefon dziala o wiele szybciej :)
Play właśnie wprowadza nowe taryfy, ciekawe co zaoferują. Miałem już wstępnie wybrany abo i telefon. Malik ile średnio miesięcznie zużywasz MB?
Mówisz że play wprowadza nowe taryfy?? Hmmm może warto wstrzymać się z wyborem telefonów.
jerzu to na razie wstrzymam się chyba z wyborem operatora :D. Dobrze że telefon sobie już upatrzyłem ;). Dzięki za info
ja już postanowiłem o przejściu do Play, z Orange zadzwonili do mnie tylko raz. Powiedziałem, że przemyślę i od tej pory zero kontaktu po 10 latach posiadania umowy u nich, więc została mi zmiana operatora :)
A cos z innej beczki chce kupic baterie lepsza od tej co mam w n97 mini czy polecacie taka firme jak forever czy org kupic?
dario, tylko ori. Nie warto kupować podróbek.
tylko tak jest napisane na opakowaniu. tak na prawdę nie są wydajniejsze.
dziś gadalem ze znajomymi pracujacymi w play 30 metrów ode mnie, mowili, ze jest nowa oferta, ale "ch*ja warta" :D nie wiem co to znaczy :D
500MB spokojnie wystarczy na codzienne sufowanie po necie w telefonie ;) ja mam taki pakiet i chyba tylko 2 razy wyczerpałem limit przed końcem miesiąca ale w plusie mam nielimitowany internet i nawet po przekroczeniu ograniczają tylko przepustowość (ale to już muli ostro :P)
Nowa oferta Play jeżeli chodzi o ceny telefonów, wcale nie jest atrakcyjna...
Cos kolo 700-800MB, czasami podlaczam lapka do telefonu i surfuje na kompie jesli jestem w terenie. Ogolnie ogladam youtube, przegladam normalnie net, rozsylam pliki, itd... I do 1GB za cholere dojsc nie moge. A drugi GB mi sie marnuje :( Trudno sie mowi. Jak macie mozliwosci wyboru to 1GB na telefon wystarczy. I tak tego nie wykorzystacie. Chyba ze bedziecie od rana do wieczora siedziec w necie na telefonie, to moze cos z tego by bylo ;)
ja się na Androidzie mieszczę w 100MB, ale z marketu i youtuba korzystam tylko na wifi
Maciek, bo masz limit. Gdybys go nie mial to bys tak wskakiwal na pewno wiecej jak w 500mb. A tak, poprostu sie w ogole czlowiek nie ogranicza. Od siebie dodam, ze jestem pozytywnie zaskoczony samym dzialaniem Edge. Myslalem ze w praktyce bedzie gorzej. 3G praktycznie ciezko gdziekolwiek zlapac, ale edge daje rade w zupelnosci.
w warszawie ciężko 3g złapać? w łodzi cały czas 3g a nawet hsdpa jak chodzę po necie :)
no i właśnie konfiguruję wildfire, coś nie chce mi się z siecią w pracy połączyć.
ja z wifi nie miałam problemu. Dzisiaj zainstalowalam aplikację apn on/off. Mam nadzieję, że rachunek z Plusa mnie nie zaskoczy :)
Dodano:
aa tylko bez sensu jest to, że ta aplikacja blokuje też mmsy. A nie powinna!
Wiola, użyj APNdroid'a , on nie blokuje MMS.
ten teoretycznie też miał nie blokować :)
Przecież w wildfire można w ustawieniach wyłączyć neta przez sieć komórkową i nie bedzie się łączył
no ale podobno niektóre aplikacje i tak moga się łączyć. Jak wyłączyłeś tego neta?
Ale jak moga sie łączyć skoro nie masz włączonej sieci?? Aplikacja sama musiałaby uruchomić neta przez sieć.
Ustawienia/sieci zwykłe i bezprzewodowe i odnacz ptaszka:mrgreen: Sieci komórkowe.
Dla pewności możesz jeszcze odznaczyć opcje: Ustawienia/konta i synchronizacja/Dane w tle.
No i właśnie podobno niektóre aplikacje uruchamiają :) To już wczesniej sobie tak poustawiałam. Dzięki :)
kiql, mylisz sie. Niektore aplikacje przy instalacji wyswietlaja ze beda laczyc sie z netem. Same nawiazuja polaczenie. Chyba ze APN, jest calkowicie usuniety z ustawien telefonu...
No to ja mam jakieś dziwne aplikacje bo nawet jak jakąs uruchomię ręcznie to wyswietla mi komunikat żebym właczył siec komórkową lub wifi bo nie może sie zaktualizować.
ja mam tak samo
na SGS mam apndroida i nie ma bata, nic nie wlaczy netu, tylko mms-y przepuszcza
po to mam ikonke off w rogu, jak go wlacze, albo wifi to wtedy jestem w sieci
po to to jest