-
U mnie to wygląda w ten sposób : https://www.youtube.com/watch?v=eoa7YBclJNY
Też 1.8 AGN, też chyba na sprzęgiełko wygląda, tylko nie wiem czy to ta sama sprężarka co kolega wyżej. Jeszcze pytanie, bo klima działa ok - mogę z tym jeździć jeszcze koło 2-3 tygodni, czy lepiej kompletnie nie używać klimy? Nie mam kompletnie czasu teraz nawet do serwisu oddać, a gorąc daje o sobie znać.
-
Witam ,Panowie wczoraj podczas odgrzybiania klimatyzacji u mojego kumpla ,wyciągając filtr pyłkowy zauważyłem ,że nie ma on klapy obiegu otwarty/zamknięty -tak jakby ktoś ją usunął -zapewne temu że silniczek zblokował ją na zamknięty i tak zostało -przez co pewnie parowały szyby ,więc się ktoś jej pozbył...Pytanie do was czy poprzez brak klapy są jeszcze jakieś inne konsekwencje poza brakiem obiegu otwarty/zamknięty ?
-
-
Dzięki domel79 za info .Pozdrawiam
-
Wracając do tematu:
"Witam, mam problem z klimatyzacją, początkowo sprężarka hałasowała, ale chłodziła. W tej chwili chłodzi tylko przy szybkiej jeździe. Szukać nowej? czy warto regenerować? A może to inna usterka? Serwis/napełnianie/ozonowanie robiłem jakiś miesiąc temu, układ szczelny."
"sprzęgło pada sprężarki
niestety gaz trzeba odessac z ukladu by mniej placic za nabicie
jak sprezarka chlodzi to lepiej regenerowac tzn zalozyc nowe sprzeglo elektromagnetyczne"
Podjechałem dzisiaj do mechanika, wpiął się w układ i problem tkwi w kompresji. Przy dodawaniu gazu ciśnienie rośnie i klima chłodzi. Obsłuchał i postawił diagnozę że padła sprężarka - obudowa się rozszczelniła...
Pytanie czy na pewno trzeba wymieniać całą sprężarkę? jak sprawdzić czy to np. nie samo sprzęgiełko?
-
wymien na uzywana sprawna wydasz niewiele wiecej co za nowe sprzegielko
-
Ok, a ma jakiekolwiek znaczenie litera na końcu nr części? Wg etki sprężarka do TDI winna mieć oznaczenie 1j0 820 803 K lub L, natomiast do benzyniaka G lub J.
Dziwna sprawa bo u siebie mam końcówkę J....
-
3 Załącznik(i)
-
-
orientuje się ktoś ile mogą kosztować oryginalne o ringi pod końcówki węży klimatyzacji w serwisie, czy może jednak nie opłaca się i dobrać coś?
EDIT:
Węże w serwisie kosztują 1400pln
Druga sprawa to czy ktoś płukał układ klimatyzacji w domowych warunkach? Okazało się że mam walnieta sprężarkę i trochę syfu poszło w układ, krzykneli mi za samo płukanie 300 złotych a za tyle to kupię kompresor