Analiza Logow Audi A3 2.0TFSI Sportback 09r
witam,
bardzo prosze o analize logow, po podpieciu pod vaga' wyskakuja nastepujace bledy.
Audi 2.0TFSI sportback 09r
[IMG] http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...794356176.html [/IMG]
Co moze byc przyczyna, jak sie zabrac za wyeliminowanie tego?
dzieki i pozdrawiam
Po przejechaniu przez wodę dziwnie pracuje silnik
Tak jak w temacie przejechałem po woli przez głębszą wodę i niby wszytko dobrze pojechałem dalej jednak na drugi dzień obroty na wolnych prawie 2000 później trochę spadły ale falowały. Na trzeci dzień podłączyłem vaga i błąd wyskoczył :
17972 - Can't Decode, CODE File Not Loaded!
P1564 - 35-10 - Can't Decode, CODE File Not Loaded! - Intermittent
Po skasowaniu błedu niby obroty się uspokoiły. Ale na czwarty dzień odpalam obroty 1100 normalnie bo zimny trochę pojeździłem i obroty spadają do 900 ale zaraz zaczynają powoli falować i rosną na około 1100-1200. Czy jakis czujnik mógł zamoknąć czy coś sie dzieje z przepustnicą ? No i jeszcze da się wyczuć że co 2-3 sekundy tak jakby wypadał zapłon. Do silnika raczej wody nie zassało bo by odrazu się coś działo a nie na drugi dzień tak myślę.
Przerywacz spalania rozpoznany P0300 i P0302
Witam. Od jakiegoś czasu przy gwałtownym przyspieszaniu na drugim i trzecim biegu samochód jakby mi się dławił przy 2.5-3.5 rpm. Dziś zrobiłem z kolegą ktsa i wyszły dwa błędy P0300 - przerywacz spalania rozpoznany oraz P0302 - przerywacz spalania cylinder 2 rozpoznany. Zamieniłem cewkę z 2 cylindra z cewką z pierwszego. Samochód teraz cały czas przerywa przy przyspieszaniu, a jak stoi w miejscu na luzie to obroty cały czas skaczą od 800 do 900 rpm. Ogólnie jest gorzej. Moje pytanie brzmi czy to na 100% jest problem z cewką?