Czyli mówisz ze jest nie szczelnosc,?
Printable View
Czyli mówisz ze jest nie szczelnosc,?
Takie syczenie jest całkowicie normalne. W każdym aucie jest to mniej lub bardziej słyszalne. Klima działa prawidłowo.
Kolega etanol dobrze napisał. Szukasz dziury w całym, tak ma być i tyle.
Kolejny etap zmagań z moją klimą:
Zaworki rozprężne wymienione, sprężarka wymieniona, klima działa, ale chłodzi jakieś 5 min i przestaje. Ciśnienia najpierw 2/12 po chwili pracy 2/10, a nawet do 8 spadnie to tyle na postoju. Po jeździe klima chłodzi nie dość, że słabo to im dłużej tym słabiej, aż po 10 min dogrzewa powietrze, grube przewody pod maską robią się ciepłe a sprężarka cały czas się kręci...
Dodam, że w trakcie jazdy starczy wyłączyć klimę na jakieś 10 sek po czym włączyć i znów chłodzi.
Jakieś sugestie?
Czy do Audi A3 8L rocznik 2003 pasuje tylko klimatronik 8L0820043H czy inne też na przykład 8L0820043K
Nie wiem czy temat był już poruszany, ale ciężko przekopać 99 stron tematu. Mam taki problem że klima wariuje raz dmucha zimnym raz ciepłym na ustawianiach auto. Komputer pokazuje błąd "Potencjometr silniczka klapy nawiewu, regulacja temperatury, kod 00600. Znajomy mechanik twierdzi że to problem leży w panelu sterowania klimatronikiem. Co o tym myślicie?
Sprawdź silniczki klap
Błąd 0600 dotyczy Potencjometru klapy V68 (G92) - czyli klapy odpowiedzialnej za mieszanie powietrza. Żeby się do niej dostać trzeba zdemontować schowek pasażera i konsolę. Potem wypiąć plastikowe kanały powietrzne z dmuchawy. Roboty na jakieś 1-2h. Najczęściej wypina się klapa z siłownika. Nie może latać luźno jak na załączonym filmiku. Najlepiej jest to złapać na jakiś mocny klej i spokój na zawsze :P
https://youtu.be/cKgKzThsZTM
czasami błąd dotyczy samego potencjometru, zlokalizowanego wewnątrz obudowy siłownika - trzeba rozebrać i wyczyścić ścieżki - ewentualnie sprawdzić ich stan, czy nie są poprzecierane już.
Cześć wszystkim,posiadam A3 1.8 B+G z 1997r.Mam problem odnośnie klimatyzacji,a mianowicie...
Wczoraj zauważyłem że coś słabo wieje chłodnym powietrzem więc postanowiłem ją nabić do pełna,niestety na darmo...
Starając się zdiagnozować w czym leży problem postanowiłem próbować wszystkich możliwych sposobów i jedyne co zdiagnozowałem to:
-Podczas włączania klimy obroty za pół sekundy spadają a sprężarka od klimy zaczyna działać,koło na elektromagnesie również zaczyna się kręcić.
-Wentylatory działają prawidłowo.
-Od sprężarki klimy dochodzą dziwne dzwieki jak się ją załączy.
-Klimatyzacja działa prawdiłowo jak podtrzymam autko na gazie +/- 2Tyś Obrotów,lecz jak obroty spadą do około 1tyś zaczyna wiać ciepłe zamiast zimnego powietrza.
Niezbyt chce mi się kopać w 100 Stronach tematu dlatego zamieszczam mój problem tutaj.
A ja mam takie pytanie jesli mam klimatronik poliftowy w a3 bez grzanych siedzen 1din i chce kupic klimatronik z podgrzewanymi fotelami to bedzie pasować od s3?