Ja po swoich dzisiejszych przeżyciach nie polecam 225/45 r17 matadorów i nexenów. Na wilgotnej nawierzchni nie ma co liczyć na dobrą przyczepność w zakrętach.
Printable View
Ja po swoich dzisiejszych przeżyciach nie polecam 225/45 r17 matadorów i nexenów. Na wilgotnej nawierzchni nie ma co liczyć na dobrą przyczepność w zakrętach.
Ja kiedyś jeszcze w golfie raz miałem Kumho. Opony tragedia, głośne jak w tirze a na mokrym asfalcie hamowały jakby była gołoledź. Raz w czasie deszczu nie wyhamowałem i wpadłem na skrzyżowanie.
Cześć wszystkim potrzebuje porady w doborze opon (zakres cenowy to ok 900 za komplet) Felgi oryginalne 15" Opony mają być do dynamicznej jazdy lecz bez palenia ich na każdych światłach. I zastanawiam się czy lepiej 195/65 czy 205/60.
tańsze będziesz mieć 195/65. W Twoich widełkach mieszczą się Uniroyale, Dunlopy, Goodyeary, poczytaj ten temat parę stron wstecz i na pewno coś dobrego dobierzesz. Polecę Tobie też poczytać ADAC zeszłoroczny i tegoroczny :)
skrzypul, T1sport ma twarde boki, czyli nie uginaja sie w zakretach ? jak to odczuwasz ?
Fakt. Są twarde i dzięki temu opona nie pływa w zakręcie. Auto idzie lepiej wyczuć i rzadko zdarza się, że opona "piszczy". Jak słychać "szuranie" to znaczy że wystarczy ale można jeszcze lekko przegiąć i wtedy jest pisk. W ten fajny sposób opona sama niejako daje do zrozumienia że głupoty już wystarczy :)
Mam rozpórkę górną więc w koleinach nie ma tragedii ale kierownicę trzeba trzymać. Na wyższym profilu np 205/55/16 w koleinach nie ma klopotu.
plus mocnych boków jest też taki, że mozna jeździć na prawidłowym ciśnieniu 2.2 2.3 i opona nie zużywa TWI na boku i ma bardzo dobre właściwości trakcyjne.
Może ktoś handluje nowymi oponkami na naszym forum ?
Jakie znacie duże sklepy ? oponeo.pl, inopony.pl,... ?
motohurt.com
Witam ja kupiłem oponki 205/55/16 Hankook K425
sa bardzo ciche i dobrze trzymają się drogi:thumbright:
Przymierzam się do kupna letnich opon do swojej A3 R19 215/35. Myślałem nad FALKEN FK-453. Przetestował ktoś na swoim aucie? ;)