Zamiast tego wziąłbym Uniroyal MS plus 77.
Printable View
już byłem zdecydowany na te uniroyale cosmo-pl ale przeczytałem ze maja tendencje do pływania. ogolnie jeszcze po dosyc odsniezonych drogach w zimie i chcialbym taka wlasnie opone ktora takie warunki dobrze zniesie ale podwórko tez mam zasypane czasem oporowo
Znajomy, ma uniroyale rainsporty 3 (wiem, że to lato, ale nie o to chodzi). I fakt, mówi, że pływają itp, do sportowej jazdy się nie nadaja, ale jak jeździsz normalnie, czasem wyprzedzisz itp, to wersje letnie są jednymi z najlepszych wg niego opon bo dobrze trzyma na suchym, a na mokrym nie ma sobie równych. Myślę, że co do pływania z imami będzie podobnie, jeżeli system ędize działać na mokryn tak samo dobrze jak na letnich, to też mogą okazać się mega dobrą opcją ;) Pytanie jest do Ciebie, jak jeździsz ;) (choć podbno można przywyknąc do tego pływania ;-) )
nie słuchaj cosmity bo popłyniesz jak te unirojale :D
- - - Aktualizacja postu - - -
nie słuchaj cosmity bo popłyniesz jak te unirojale :D
Wg mnie wszystkie zimówki pływają. Ja na 77 nie zauważyłem takiej przypadłości, żeby to było jakoś nadmiernie odczuwalne. W 66 był miękki bok, ale 77 jest nowa i z tego co przynajmniej ja wiem, to jest normalna, tak jak Vrede czy inne opony z tego segmentu. Nokian twardszy nie będzie.
okej, biore uniroyale, dzięki!
to ja mam pytanko , jaki rozmiar i opony mozecie polecic do audi 8l 1,6 , większosc trasy miasto , mniej sniegu więcej błota pośniegowego , budzet do 1000zl?
Myslalem nad rozmiarem 16 , ale pojęcia niemam czy lepsze nie bedą np 15 ;/ prosze o pomoc
Tez bym się chciał zapytać o zimówki w rozmiarze 195/65r15. Na allegro jest komplet 4 sztuk, conti ts850 za 900zl,nówki. Macie jeszcze jakieś inne propozycje ?
Zależy czego od opon oczekujesz. Conti są na pewno dobre, ale to premium, cena więc też jest premium.
No każde będą dobre, ale 16 będą droższe. Ogólnie to zależy czego potrzebujesz od opon. Ja do miejskiego auta mam kupione opony całoroczne np. Także napisz czego byś oczekiwał itd. Na błoto bardzo dobre są Uniroyale MS 66 i niedrogie. Do miasta w sam raz.
Witam,
posiadam Seata Leona 1M ASZ i mam dylemat w wyborze opon zimowych. Jeśli chodzi o letnie to posiadam Michelin Primacy 2 225/45/R17 94W, na takich jeździł poprzedni właściciel. Na zimę mam felgi stalowe i mam zamiar założyć opony 205/55/R16 Dębicy Frigo 2, bądź HP. W gre wchodzą niestety tylko budżetówki :(
Jaki model wybralibyście z tych dwóch ?
Czy ktoś miał okazje testować Dębice Frigo HP ?
Mniejszy indeks ładowności względem letnich, będzie w czymś przeszkadzał ?
I jeszcze jedno pytanie: opłaca się zakładać powyższe opony o profilu 60 czy zostawić 55 ?