no zależy jak go włożyłeś do pudła z osb to nie gra takie głośniki muszą mieć wytłumienie w małym pudle aaaaa i jaką muze słuchasz ??????? bo to jest najważniejsze a w nadkole nic większego raczej nie wciśniesz :confused:
Printable View
no zależy jak go włożyłeś do pudła z osb to nie gra takie głośniki muszą mieć wytłumienie w małym pudle aaaaa i jaką muze słuchasz ??????? bo to jest najważniejsze a w nadkole nic większego raczej nie wciśniesz :confused:
Witam, chciałem trochę poprawić u siebie audio i wygluszylem drzwi matami GMS, przy okazji zauważyłem ze mam dwa inne głośniki :rolleyes: wiedziałem, że lewy gra trochę gorzej i się okazało ze to jakiś lipny 2 drożny a prawy ori. Zmieniłem na głośniki gms 7500 130mm i mam wrażenie że to gra gorzej niż przed wygłuszeniem :/ Chciałem glośniki phonocar ale te gmsy to jedyne 1-drożne jakie dorwałem w białymstoku. Radio jakie mam to sony CDX-GT24
Co byście mi doradzili żeby to jakoś lepiej grało:
- inne głośniki?
- zmiana radia? pewnie dużo nie pomorze?
- zmiana radia +wzmacniacz pod te 13? tylko gdzie go schować? w bagażniku chyba bez sensu skoro to ma grać z przodu
Kup jakiś zestaw 2-drożny 130mm i samo radio uciągnie. Ja mam u siebie rockford i mogę szczerze polecić po zmianie z ori jest naprawde ok, podłączone bez wzmacniacza
Może Macrom M3S.51 MKII
jasne phonocar jest uniwersalne bo zależy co chcesz ? pod radio to ok ale pod wzm.to herz
Dwa pytania do was:
1. Czy RNS-D uciągnie tylne 16stki?
2. Czy zna ktoś dokladne parametry radia rns-d ?
Witam szukam jakiegoś zestawu skrzyni basowej lub tuby ze wzmacniaczem do 600 zl.Co byście polecili ??
w tych pieniądzach poleciłbym Ci to: http://allegro.pl/magnat-edition-two...806074496.html
Jeśli mogę coś doradzić to proponuję to:
http://allegro.pl/ground-zero-gzib-1...816570105.html
i jeszcze kasa Ci zostanie:)
Sprzęt jeździł ze mną przez niecały rok w poprzednim aucie i byłem mega zadowolony :D najchętniej bym nie sprzedał ale urodził mi się syn i potrzebna mi teraz cała przestrzeń bagażowa...
W razie pytań pisz.
Jeśli chodzi o magnateka poleconego przez "pączek125" to nie umywa się do ground zero :)
ale jak brać zestaw 2 drożny to tylko odseparowane nie? nie ma problemu z montażem tweeterów fabryczne miejsca? nie wiem czy nie lepiej zainwestować w wzmacniacz
Witam.Chciałbym założyć w swoje a3 głośniki na przód oraz subwoofer.Czytając odpowiedzi innych kolegów po fachu wybrałem 3 typy:u-DIMENSION EL COMP 5,Hertz dsk 130,Helix b 52c.Docelowo chcę je zamontować pod samo radio(sony 4x50watt) Jeśli chodzi o Subwoofer planowałem HELIX B 12W 1200W lub JBL GTO1214 1400W.Chciałbym prosić o jakieś porady oraz ewentualne wskazówki czy mój tok myślenia jest prawidłowy.Od zestawu oczekuję przyjemnego grania.