-
OMFG..
szczerze? nie położyłbym C1 na nieprzygotowane mechanicznie auto! (nawet takie nówka sztuka z salonu z reguły wymaga delikatnego przelecenia)
tym Megsowym UC g.... zrobisz na jeszcze twardszym niż VAGowskie, lakierze, wypełnisz rysy, które potem wypłuczesz ERASERem = syzyfowa praca, bo zostaniesz w punkcie wyjścia
dodatkowo C1 wymaga wprawy (jak prawie każda powłoka) i bez dobrych warunków zarówno temperaturowych (ogrzewany garaż) jak i oświetleniowych bez tego bym nie podchodził; jeśli tego nie robiłeś wcześniej (a sądząc po Twoich planach, nie...) to odłóż sobie to C1 na później, wyposaż się przynajmniej w jeszcze kilka "drobnych" akcesoriów, jak pasty polerskie, maszyna, dobre światło, tona mikrofibr, alkohol izopropylowy (IPA), rękawiczki nitrylowe, taśmy maskujące itp.itd.... a następnie biorąc najdelikatniejszą pastę (pokroju Menzerny SF3000) poćwicz na swojej masce
no... chyba że teścia nie lubisz :P
-
UC i powłoka :P padłem z tego pomysłu :) Powłoka to nie wosk że przetrze się i poprawi, ona ma specjalne wymagania. A potem ludzie narzekają że co to za dupia..a powłoka, mazy powstały itd.
-
chcesz nałożyć powłokę bez porządnej korekty lakieru ??? :// nie szkoda powłoki ??
przydało by się też coś do dekontaminacji
-
Aby coś takiego zrobić trzeba mieć pojęcie o tym.
-
Witam chciałbym się poradzić jakie produkty kupić aby trochę poprawić wygląd 14 - letniego samochodu.
Chciałbym ręcznie wypolerować auto i usunąć koliste małe ryski, a następnie nawoskować go.
Czy do zderzaków plastikowych polakierowanych w kolor auta można używać tych samych produktów co do metalowych części nadwozia(maski ,dzrzwi)? Nie chciałbym wydadać majątku na te produkty, interesują mnie pokroju shiny garage.
-
Mam możliwość kupienia w dobrej cenie maszyny polerskiej FESTOOL SHINEX RAP 150. Co o niej myślicie? :>
-
Przepolerowałem sobie dzisiaj ręcznie felgi pastą lekkościerną sonax i chciałbym nałożyć na nie wosk. Moje pytanie, mogę nakładać bezpośrednio wosk na felgi po polerce tą pastą, czy muszę jakoś inaczej przygotować powierzchnie pod woskowanie. Twardy wosk rownież firmy sonax będzie się sprawdzał na alusach?
-
po polerce użyj przynajmniej IPA a dopiero nakładaj wosk
-
Kurde jakiś czas temu ktoś wstawił dwa fajne linki z artykułem o polerowaniu maszyną DA i rotacją jakiegoś angielskiego mistrza. Pomóżcie mi znaleźć :)
-
http://www.detailer.pl/blog/2011/01/...tailing-world/ tu masz coś o Polerce
- - - Aktualizacja postu - - -
ja jak kupowałem graty do mycia to zamawiałem na www.shiningcar.pl :P nie że reklama. Polerować raczej rzeczy lakierowane można... Plastiki odświeżasz dresingiem do plastików.... :) może użyj Politury którą wyciąga esencja lakieru i go odświeży... :) z tym też trzeba trochę uważać bo masz różne rodzaje do jasnego i ciemnego lakieru :).
Jak by nie było musisz umyc auto, przydało by się równiez usunąć smolę i przejechać glinką ( ja używam do tego http://www.shiningcar.pl/pl/p/Prickbort-MAC-124-1L/558 ( Smoła ) i glinki http://www.shiningcar.pl/pl/p/Shiny-...inka-100g/1548 tylko pamiętaj że glinka musi mieć poślizg ) co pozwoli Ci się pozbyć syfu na aucie.... Po co? żebyś nie narobił wiecej szkody polerka :p może Ci się dostać pod pada do polerowania :0 I narobisz sobie więcej roboty :)
Zaszkodzic mozemy polerka jezeli nie znamy grubosci lkiru.... Jezeli jest za mala to pojedziemy caly lakier i dostaniemy sie do podkladu, a w tedy tylko lakiernik. :)