korzysta ktoś na codzień z galaxy note i powie kilka słów o nim?
Printable View
korzysta ktoś na codzień z galaxy note i powie kilka słów o nim?
Taki problem mam jeśli chodzi o telefon a dokładnie Galaxy S, różne osoby niemogą się do mnie dodzwonić mimo że mam włączony telefon i dobry zasięg a dzieje się tak tylko czasami. Zrobiłem test miałem drugi telefon w rece i swojego SGS, dzwonie na swój jest ok, dzwonie drugi raz po minucie i juz włącza się poczta i moj SGS nie dzwoni, zdarzało się tez smsy dochodziły do mnie z duzym opoźnieniem ok 1-2godz. Macie jakieś rady? zmiana softu ?
Mam to samo z E52... na dniach idzie do reklamacji bo został miesiąc do końca gwarancji :) też myślę że coś z softem
A może macie poprostu włączona transmisję po EDGE?
Nie jestem pewnien,muszę sprawdzic, chociaż nic nie zmieniałem w ustawieniach, z dnia na dzien się tak stało
Nikt nie chce sie zamienic 4s na s2? :)
a co powiecie o porownaniu S2 z Sony Xperia S ?
Sony Xperia S...Tragiczny ma ten android..Nie wiem po co Sony go wgl pozmieniało w swoim kierunku..Wygląda OK aaale jak się nim bawiłem odczuwałem wrażenie jakiegoś starego Andka..:/
Brat ma Iphone 4S. Przez weekend troche potestowałem ten telefon. Tragiczny jest.
On się nadaje tylko do dzwonienia, sms/mmsowania, mailowania. Jako gadzet to przegladanie netu (bez flash'a) i appstore. Nic więcej. Narzędzie pracy raczej z tego marne.
Za takie pieniadzę, człowiek oczekuję troche więcej. Brat miał nagrany dzwięk dla dzieci (żeby spały lepiej) suszarki. Zajmowało to 9mb w formacie mp4. Iphone nie przyjmował tego pliku z zadnego telefonu (ani przez bluetooth ani przez WiFii). A jak wyslalismy mailem, to się okazało że za duzy plik (lub nieznane rozszerzenie) i nie ma mozliwosci zapisania lokalnie. A przy probie odczytu online z sieci (to sie udawalo ale bez mozliwosci zapisu) nie dalo sie tego puscic w pętli. Tragedia.
Ten telefon to poprostu marny gadzet, ktory funkcjonalnoscią nie umywa się do współczesnych smartfonów.
Nie polecam. Cieszę się że miałem możliwość przetestowania tego czegos, bo pół roku temu zastanawialem się czy nie wziąć własnie IPhone 4 zamiast SGS 2.
Duży szybki fajny.
Faktycznie jego atut jest jednocześnie wadą - wielkość, z jednej strony ebooki,filmy internet - ogromna wygoda, z drugiej strony transportowanie telefonu w jeansach odpada. Szybkość działania aplikacji na wysokim poziomie, rysik - tu jest niby fajnie - ale dedykowanego softu mało - ma się to zmienić po aktualizacji do wyższego androida 4.x - chwilowo bajer i tyle. Kluczowe pytanie do czego potrzebujesz to urządzenie - podobne parametry ma s2, jest tańsze ale oczywiście mniej bajeranckie, z drugiej strony jeżeli szukasz bajeranckiego i oryginalnego telefonu to zainwestuj w motorolkę atrix, - z tym że w PL nie ma w oficjalnej sprzedaży jej największego atutu - czyli stacji dokującej - ale z drugiej strony widziałem nówki na allegro po 600 - 800 zł (za stację).
sumując
Jeżeli szukasz telefonu do śmigania po necie, słuchania muzyki, grania (no i oczywiście telefonowania i smsowania) to sgS2 Ci wystarczy, jeżeli szukasz bajerów to NOte jak najbardziej ok (chociaż i tak czekasz na aktualizację). W przypadku gdy szukasz naprawdę wielkiego bajeru to atrix. Gdy zdecydujesz się na Note to zainwestuj w oryginalna obudowę (koszt około 100 zł) która dodatkowo daje osłonkę na ekran w formie "książki" - coś w stylu dawnych palmów.